Najbrž ste tudi vi že slišali, da je ena izmed malih kuharskih skrivnosti tudi kuhanje s pivom. Tudi pri pici je tako. Če boste dodali pivo v testo, boste dobili najbolj okusno in hrustljavo pico. Tako trdijo italijanski kuharji.
Ko boste naslednjič pekli pico, jo pripravite po sledečemu receptu.
Potrebujete: 500 g moke, deciliter in pol mleka, dva decilitra piva, štiri žličke oljčnega olja, sol, kvas, sladkor.
Moko, sladkor, sol in oljčno olje dajte v posodo, v sredini naredite jamico, vanjo vlijte vzhajani kvas. Tega vzgajajte na toplem mleku.
Nato testu dodajte še malce pogreto pivo, naj bo toplo. Vse skupaj zmešajte in oblikujte v testo. Pustite vzhajati na toplem eno uro.
Ko bo testo nared, naoljite pekač in roke ter ga raztegnite. Testa za pico ne smete valjati, uporabiti morate roke. Ko bo testo pripravljeno, obložite pico po svojem okusu in specite.