Nasvet: Kako jesti praznično hrano, brez da bi se zredili?

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 26.12.2013
Te dni je na mizi polno dobrot, ki se jim le s težavo lahko uprete. Preberite si trik, kako lahko uživate v prazničnih jedeh in se vam ni potrebno bati odvečnih kilogramov.
Če boste zmerni pri prazničnih jedeh, se ne boste zredili. (foto: www.sxc.hu)
Če boste zmerni pri prazničnih jedeh, se ne boste zredili. (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ni potrebno, da se med prazniki redite. Saj veste, kako težko se je znebiti odvečnih kilogramov, ki se zelo hitro naberejo. Prav tako pa lahko uživate v dobrotah, le pazite, kaj jeste in koliko pojeste.

Izberite jed
Če je miza polna dobrot, potem sami pri sebi izberite jed ali dve, ki jo boste pojedli. Vzemite na primer košček potice. Od enega koščka se ne boste zredili. Nato pa v vsakem grižljaju uživajte. Ni potrebno pojesti treh kosov, da boste lahko rekli, da ste jed zares okusili!

Brez slabe volje
Prav tako vam ni potrebno, da ste zaradi tega, ker pazite na zdravo linijo, slabe volje. Raje uživajte v dobri in količinsko majhni pojedini.

Ne pozabite na tekočino
Zjutraj na tešče popijte dva kozarca tople vode. Dan začnite s sadjem ali jogurtom, v katerega ste dodali nekaj žličk lanenih semen. Če vas potem čaka praznično kosilo, boste lahko v njem uživali. Imeli ste zdrav zajtrk, četudi boste pri kosilu pojedli nekaj več, ne bo nič narobe. Pred kosilom pijte vodo. Tudi popoldan pijte čim več tekočine. Ta bo pomagala, da bo vaša prebava redna kljub prazničnim dobrotam.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.