Nasvet: Kako jesti praznično hrano, brez da bi se zredili?

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 29.12.2024
Te dni je na mizi polno dobrot, ki se jim le s težavo lahko uprete. Preberite si trik, kako lahko uživate v prazničnih jedeh in se vam ni potrebno bati odvečnih kilogramov.
	Če boste zmerni pri prazničnih jedeh, se ne boste zredili. (foto: Freepik.com)
Če boste zmerni pri prazničnih jedeh, se ne boste zredili. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ni potrebno, da se med prazniki redite. Saj veste, kako težko se je znebiti odvečnih kilogramov, ki se zelo hitro naberejo. Prav tako pa lahko uživate v dobrotah, le pazite, kaj jeste in koliko pojeste.

Izberite jed
Če je miza polna dobrot, potem sami pri sebi izberite jed ali dve, ki jo boste pojedli. Vzemite na primer košček potice. Od enega koščka se ne boste zredili. Nato pa v vsakem grižljaju uživajte. Ni potrebno pojesti treh kosov, da boste lahko rekli, da ste jed zares okusili!

Brez slabe volje
Prav tako vam ni potrebno, da ste zaradi tega, ker pazite na zdravo linijo, slabe volje. Raje uživajte v dobri in količinsko majhni pojedini.

Ne pozabite na tekočino
Zjutraj na tešče popijte dva kozarca tople vode. Dan začnite s sadjem ali jogurtom, v katerega ste dodali nekaj žličk lanenih semen. Če vas potem čaka praznično kosilo, boste lahko v njem uživali. Imeli ste zdrav zajtrk, četudi boste pri kosilu pojedli nekaj več, ne bo nič narobe. Pred kosilom pijte vodo. Tudi popoldan pijte čim več tekočine. Ta bo pomagala, da bo vaša prebava redna kljub prazničnim dobrotam.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.