Navodila za rabo portala MojaLeta.si

Za vas smo pripravili navodila, kako uporabljati portal Mojaleta.si. Navodila so enostavna, korak za korakom vas bodo vodila do uspešne registracije, vam pomagala spoznavati prijatelje, uporabljati zasebna sporočila in se pridružiti članom, ki klepetajo ter se spoznavajo v klepetalnici.
Pridruži se nam, vsem, ki verjamemo v čas, poln življenja!
Pridruži se nam, vsem, ki verjamemo v čas, poln življenja!
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kako se registrirati na portalu?
Na portalu MojaLeta.si, se lahko registrirate povsem preprosto. Na spletnem naslovu www.MojaLeta.si čisto na vrhu strani desno imate napisano: »Prijavi se« in »Registriraj se«.

Kliknite na Registriraj se. Odprlo se vam bo okence, ki ga morate izpolniti z vašimi podatki.

Najprej napišite Uporabniško ime. To je ime, ki bo vidno na portalu. Npr. Jožica, Nasmejana, Baron … Uporabite domišljijo ali pa kar vaše pravo ime. Če le-to že ni zasedeno, ga bo računalnik sprejel.

Nato vpišite geslo. To geslo boste vedeli le vi in nihče drug. Zato si ga zapomnite. Z njim boste kasneje lahko dostopali do portala. Enako geslo vpišete dvakrat. Nato obkljukate še spol, datum rojstva. Nazadnje vpišite še svoj elektronski naslov. Obkljukate, da se strinjate s splošnimi pogoji in kliknete potrdi.

Na vaš elektronski naslov boste dobili navodilo o tem, kako zaključiti vašo registracijo. Ko opravite še zadnjo nalogo – kliknete na povezavo v e-sporočilu, lahko uporabljate portal MojaLeta.si kot registriran uporabnik in izkoristite ponujena orodja za komuniciranje z ostalimi člani, kot so zasebna sporočila in klepetalnica.

Kadar koli se boste nato na portal MojaLeta.si vračali, boste kliknili zgoraj na Prijavi se, napisali svoje uporabniško ime in geslo. Če pa se ne boste odjavili, si vas bo sistem zapomnil in boste avtomatsko prijavljeni.



Kako poiskati prijatelje?
Prijatelje lahko na portalu MojaLeta.si iščete kot registriran uporabnik.
Ko se na portal MojaLeta.si registrirate, se vam zgoraj desno pojavi vaše uporabniško ime. Kliknete nanj in odpre se vam vaša stran. Vidite jo le vi, vaši prijatelji. Na levem stolpcu imate več možnosti. Od urejanja vašega profila, pošte, iskanja prijateljev, klepetalnica … Bližnjica do te storitve se nahaja tudi v sivi vrstici nad izpostavljenim člankom. Kliknite Poišči prijatelje. 



Če želite iskati prijatelje, kliknite na to možnost. Prikaže se vam iskalnik prijateljev. Lahko iščete med vsemi prijavljenimi na portalu (v tem primeru vam ni treba ničesar označiti, le na koncu obrazca kliknite na Išči) ali pa določite iskanje prijateljev po vaši meri. Povsem preprosto. Ko med ostalimi uporabniki najdete znanega ali zanimivega uporabnika, kliknite v njegovem okvirčku na siv gumb Prošnja prijateljstva. Ko bo uporabnik videl vašo prošnjo, se bo odločil, ali vas želi med prijatelji. Če vas bo potrdil, se bo znašel na seznamu vaših prijateljev.

Kako uporabljati zasebno pošto?
Zasebno pošto lahko uporabljajo le registrirani in prijavljeni uporabniki portala. Uporaba je enostavna. Če želite nekomu poslati zasebno sporočilo, potem kliknite na možnost Pošta, ki jo imate v levem stolpcu na vaši strani. Izberite uporabnika, napišite naslov, vsebino in pritisnite ukaz Pošlji. Pošto lahko pošljete komurkoli, ne le vašim prijateljem.

Če boste pošto od koga prejeli, se vam bo na vaši strani (do nje vas pripelje klik na Moja stran v sivem traku ali na vaše uporabniško ime na vrhu strani) v levem stolpcu zraven gumba Pošta pojavil rdeč znak, kuverta. Tako boste vedeli, da vas v vašem zasebnem nabiralniku čaka pošta. S klikom na kuverto ali na besedo Pošta lahko do novih sporočil dostopate.

Bližnjica do te storitve se nahaja tudi v sivi vrstici nad izpostavljenim člankom. Kliknite Pošta. 



Kako uporabljati klepetalnico?
Klepetalnico lahko uporabljajo le registrirani in prijavljeni uporabniki portala MojaLeta.si.
Prav tako boste našli možnost Klepetalnica v levem stolpu pod vašim profilom. Kliknete na siv gumb Klepetalnica, počakajte nekaj trenutkov in odpre se vam okno, v katerem lahko klepetate z vsemi ostalimi, ki so tisti hip v klepetalnici. Kdo je v njej, boste ko vanjo vstopite, videli na desni strani, kjer se izpišejo vsi, ki so v tistem trenutku prisotni.
V klepetalnici imate spodaj prazen bel podolgovat okvirček. Tja napišete besedilo, kliknete Pošlji in že se vaše besedilo objavi v skupni klepetalnici. Vidno je vsem, ki so tisti trenutek v klepetalnici.

Če želite klepetati z določenim uporabnikom zasebno, tako, da vajin klepet ne bo viden ostalim, potem kliknete nanj in odprlo se vam bo zasebno okno. 
Istočasno lahko klepetate v skupni oziroma javni klepetalnici, s posamezniki pa tudi zasebno. Da vam nekdo pošilja sporočilo zasebno, boste vedeli, ker vam bo utripalo okence tistega, s katerim se pogovarjate zasebno.
Če se z miško postavite na določenega uporabnika v klepetalnici, se bo ta obarval roza. Desno v tem roza kvadratku se vam bo prikazala ikonica. Če kliknete nanjo, si lahko ogledate uporabnikov profil.
Če se z miško postavite na določenega uporabnika, kliknete desni klik, se vam prikažejo tri možnosti: klepet (zasebni klepet s tem uporabnikom), profil (tega uporabnika) in ignoriraj (tega uporabnika).
Bližnjica do te storitve se nahaja tudi v sivi vrstici nad izpostavljenim člankom. Kliknite Klepet. 



Če imate še kakršno koli vprašanje v zvezi z uporabo portala MojaLeta.si, nam pišite na elektronski naslov info@mojaleta.si, in z veseljem vam bomo pomagali!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

HPV povzroča tudi raka anusa. Sranje!

Še vedno premalo vemo o samih HPV virusih in njihovem p...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Klopov nadpovprečno veliko, predvsem v prestolnici

Neuradni rezultati monitoringa klopov kažejo, da je let...

Metka Klevišar: Kako sem se znašla sama?

Včeraj mi je nekdo postavil to vprašanje. Ali pogrešam ...

Vlada krči javna sredstva za pisano slovensko besedo

Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospod...

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.