E-novice

Naroči se in prejemaj nove članke, nagradne igre in kupone.
 

Neverjetno: juha, ki je stokrat močnejša od antibiotikov!

Moje zdravje > Prehrana | piše: Kristina D. Zalar | 11.1.2017
Recept za zelo zdravilno in učinkovito juho, vsebuje najmočnejše naravne sestavine, ki so skupaj močnejše od antibiotikov. Pripravite jo in se zaščitite pred boleznimi.
Juha iz česna, čebule in materine dušice je izredno zdravilna. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Juha iz česna, čebule in materine dušice je izredno zdravilna. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Nazaj Naprej
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Juha je sestavljena iz česna, rdeče čebule in materine dušice. To so tri zelo učinkovite sestavine, ki vas bodo branile pred prehladi, gripo in raznimi virusi.

Ljudje se vse pogosteje spet zatekamo po pomoč nazaj k naravi, ugotovili smo, da ni dobro jemati prepogosto antibiotike, pomagamo si lahko na naraven in telesu bolj prijazen način. Zato je ta juha več kot dobrodošla. Z njo boste okrepili imunski sistem in pripomogli, da bo vaše telo zdravo. Glavna sestavina juhe je česen. Ta vsebuje najmočnejši naravni antibiotik. Raziskava, ki so jo opravili na univerzi v Washingtonu, je pokazala, da je česen stokrat bolj učinkovit od dveh najbolj pogostih antibiotikov.

Za zdravilno juho potrebujete pet glavic česna, dve žlički masla, dve žlički oljčnega olja, dve večji rdeči čebuli, žličko materine dušice, šest skodelic bistre kokošje juhe, šopek svežih začimb (peteršilj, lovorov list, zelena).

Segrejte pečico na 180 stopinj C, očistite česen in mu odrežite vrhove glavic, dajte ga v aluminijasto folijo in pecite v pečici 90 minut. Nato pustite, da se ohladi.

Medtem segrejte dve žlički oljčnega olja in maslo. Na tem pražite deset minut sesekljano rdečo čebulo. Pazite, da se vam ne zažge. Nato dodajte pretlačen česen, premešajte, dodajte še sesekljano materino dušico, zalijte z juho in dodajte še ostale začimbe.

Juho kuhajte na zmerni temperaturi, da narahlo vre, še pet minut. Nato odstavite, poberite iz juhe sveže začimbe (peteršilj, lovor, zeleno), ostalo juho pa pretlačite s paličnim mešalnikom. Solite po okusu in jejte!
Morda te zanima tudi:

Naravno zdravilo, ki takoj prežene bolečino

Ta stari narodni recept, ki v nekaj trenutkih prežene b...

Zakaj je mlada čebula tako dobra za zdravje?

Z lepim vremenom se prične tudi sezona piknikov in obed...

Dokazano: Tako promet vpliva na naše zdravje!

Slovenske ceste pokajo pod kolesi avtomobilov in tovorn...

Le 1 žlička, 7 dni - zgodilo se bo to!

Dovolj je, da jeste po eno žličko tega čudežnega pripra...

Sedenje nam je odvzelo zdravje in usklajeno gibanje

Kljub temu, da je bilo naše telo ustvarjeno za gibanje,...

Najmočnejše naravno zdravilo proti kašlju in gripi

Česen vsebuje zelo močne antioksidante, je močan naravn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2017 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.