Numerologija: Moč števil v našem življenju ...

Moji odnosi > Psihologija | piše: P. L. | 17.12.2022
Numerologija nam pomaga, da bolje spoznamo sebe in ljudi, ki nas obkrožajo. Omogoča nam ustvariti lepše življenje, z njo lahko pokukamo v preteklost, razumemo sedanjost in načrtujemo prihodnost.
Števila so nam na poti skozi življenje lahko v veliko pomoč. (Foto: Freepik.com)
Števila so nam na poti skozi življenje lahko v veliko pomoč. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pogovarjali smo se z numerologinjo Ireno Šek, ki pravi, da lahko s pomočjo numerologije raziščemo in spoznamo, zakaj se nam v življenju dogajajo določene stvari. Numerologija nam je lahko v veliko pomoč pri razumevanju preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

Kaj je numerologija in kako nam lahko pomaga v vsakdanjem življenju?
Numerologija je znanost, ki se je razvijala že pred več kot tisočletjem na Kitajskem, v Grčiji, Indiji in Egiptu, nato pa je grški filozof in matematik Pitagora postavil teorijo, po kateri naj bi bila ureditev sveta odsev harmonije vesolja, le-to pa zgrajeno po matematičnih vzorcih. Pitagora, ki ga mnogi poznajo po reku »Vse je število«, je preučeval odnose števil in jim podeljeval mistično vsebino. Kozmične energije, ki povezujejo pozitivno in negativno, so vedno usklajene.

Ta znanost temelji na razlagi simboličnih znamenj, ki jih pripisujemo številom. S stališča simbola ima vsako število posebne lastnosti in dobro razlaganje le-teh lahko pripomore k lažjemu poznavanju dogajanja v posamezniku in njegovi okolici, pa naj gre za ta trenutek ali za čas, ki prihaja. Pomaga nam, da bolje spoznamo sebe in ljudi, ki nas obkrožajo. Omogoča nam ustvariti lepše življenje, z njo lahko pokukamo v preteklost, razumemo sedanjost in načrtujemo prihodnost.

Bistvo numerologije je, da skuša vse besede in datume, predvsem osnovne podatke posameznika (ime in priimek, ki smo ju dobili ob rojstvu, ter datum rojstva), pretvoriti v število. Vsaki črki pripada določena številka med 1 in 9. S prištevanjem posameznih števil seštevamo številke, dokler ne dobimo enomestne številke, razen v primeru 11 in 22, ki predstavljata mojstrski števili.

Numerologija nam lahko pomaga v vsakdanjem življenju. Da nam lahko odgovore na različna vprašanja, ki si jih postavljamo. Na primer, če se vprašujemo, zakaj se nam neke stvari stalno dogajajo? Zakaj se počutimo blokirani? Zakaj vse stvari delamo z zamudo in odlogi? Zakaj smo psihično obremenjeni? Zakaj smo naklonjeni zdravstvenim težavam?...

Kaj sporočajo črke našega imena?
Ime in priimek, ki smo ju dobili ob rojstvu, razkrivata naš značaj. Črke iz katerih sta sestavljena pokrivajo določena karakterna področja, kot so: obvladovanje, sodelovanje, komunikacija, delovanje, gibanje, prilagajanje, razmišljanje, napredek na materialnem področju ter nesebična ljubezen do bližnjega. Hkrati razkrijeta tudi naše globoke želje, značajske lastnosti ter povesta kako delujemo na družbenem, poklicnem in materialnem področju.

S spreminjanjem imena ali prevzemanjem partnerjevega priimka ali z dodajanjem vzdevka si lahko pridobimo ali odvzamemo kakšno karakterno značilnost. Zelo pomembno je, da imamo pokrita vsa osnovna in za nas, glede datuma rojstva, pomembna karakterna področja.

S pokrivanjem ali odkrivanjem karakternih področij se naš značaj ne spremeni. Omogočimo si pa lahko, da lažje gremo po svoji življenjski poti. Če sprememba ni ugodna, pa lahko pride do dodatnih težav. Zaradi tega je dobro, da damo spremembo pregledati numerologu.

Kaj je še pomembno pri numerologiji, kaj kroji našo usodo?
Datum rojstva nam pove, kakšno je naše poslanstvo oziroma življenjska pot. Razkrije nam, katera karakterna področja so za nas zelo pomembna, da jih imamo z imenom in priimkom pokrita. Pokritost teh področij nam omogoča, da lažje opravljamo svoje poslanstvo. Če nimamo pokritih vseh, za nas, pomembnih karakternih področij, nas življenje uči, da ta področja pokrijemo na ta način, da delamo na osebnem in duhovnem razvoju. Ta način delovanja je težji. Lažji način je, da si dodamo v ime ali priimek črko iz za nas pomembnega manjkajočega področja. K imenu in priimku si lahko dodamo tudi vzdevek. Spremenjeno kombinacijo imena in priimka ali imena, vzdevka in priimka je priporočljivo dati pregledati numerologu, ker ni dovolj samo dodajat črke, tudi končna vibracija mora biti ugodna za nas. Če ne preverimo, se lahko zgodi, da pride še do dodatnih težav.

Datum rojstva nam poleg našega poslanstva razkrije, kaj imamo podedovano, kaj se je pri nas dogajalo od rojstva do cca. 25. leta, kaj se dogaja od 25. leta naprej in kakšne spremembe nas spremljajo skozi celo življenje.

Naše življenje je numerološko razdeljeno na štiri obdobja. Prvo obdobje predstavlja našo pomlad, drugo obdobje predstavlja naš osebni razvoj in ustvarjanje družine, tretje obdobje predstavlja modrost odločitev in pisanost izkušenj, četrto obdobje pa predstavlja modrosti življenja in posredovanje le-teh mlajšim generacijam.

Na kakšen način nam lahko numerologija pomaga?
Numerologija nam lahko pomaga na več različnih področjih, tudi ko smo starejši. Odvisno kaj nam sporoča naše četrto obdobje. Le-to nam lahko sporoča:
- da bo naša želja po upokojitvi in umiritvi ostala neizpolnjena in to zaradi vedno novih izzivov. Torej, potrebna bo odgovornost in zmožnost za vodenje ter izražanje lastnih idej.;
- da bo naša želja, da vzpostavimo harmonijo z okolico. Torej, potrebna bo potrpežljivost.;
- da bo naša želja, da izkoristimo prosti čas za potovanja, družbene aktivnosti in zabavo. Torej, potrebna bo kreativnost in komunikativnost.
- da bo naša želja, da se počutimo koristni. Torej, potrebna bo delavnost in vztrajnost ter dobra organiziranost.;
- da bo naša želja, da se ves čas nekaj dogaja ter da nas to ohranja delovne in zaposlene. Torej, potrebna bo jasnost duha in misli. Le-to vam omogoča, da čas izkoristite na bogat način.;
- da bo naša želja, da najdemo srečo in zadovoljstvo v majhnem krogu prijateljev in družine. Pozornost in ljubezen razdajamo v okolico. Torej, potrebna bo harmoničnost oziroma umirjenost.;
- da bo naša želja, da oživimo svojo ljubezen do znanja. Torej, potrebna bo želja po delu na osebnem in duhovnem razvoju ter potrpežljivost.;
- da bo naša želja, da še bolj poslovno uspemo. Prevladuje atmosfera statusa in moči. Torej, potrebna bo sposobnost napredka na materialnem področju.;
- da bo naša želja, da se razdajamo okolju in družbi. Torej, potrebna bo humanost in sposobnost vživljanja in zanimanja za druge ter njihove težave.;
- da bo naša želja, da začnemo znova in se spoprijemamo z novimi in novimi izzivi. Torej, potrebna bo potrpežljivost in sposobnost napredka na materialnem področju.;
- da bo naša želja, da svoje bogate izkušnje prenašamo na mlajši rod. Torej, potrebna bo delavnost in vztrajnost ter dobra organiziranost.
Vsa ta potrebna področja si lahko pokrijemo z določenimi črkami. Delamo lahko tudi preko lekcij, ki so zapisane v numerološki analizi.

Irena Šek zase pravi, da vse dela na harmoničen oziroma umirjen način. Veliko ji pomenita skladen odnos in družina, a se svobodi ne odreka. V življenju se je naučila, da se vsaka stvar zgodi z določenim razlogom in da se iz vsake stvari oziroma situacije nekaj naučimo.
S pomočjo numerologije ter svojih izkušenj pomaga ljudem, ki se obrnejo k meni po nasvet.
Numerologija ji je omogočila, da je dobila odgovore, zakaj se ji določene stvari dogajajo. Začela je temeljito spoznavati sebe, kar ji je omogočilo, da gre lažje po svoji življenjski poti.


Še več o njej boste našli tukaj: www.numerologija.net

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Metka Klevišar: NEKATERI NOČEJO PRIZNATI

To sploh ni tako redko. Nekdo slabo sliši, pa tega splo...

Osteoporoza: kako jo preprečiti in zdraviti?

NE! Osteoporoza NI bolezen. Dovolj imam tega, da ljudje...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (29.4. - 5.5. 2024)?

Počutili se boste poklicane, da raziščete novo pot in s...

TELOVADIMO: Kako lahko izboljšamo koordinacijo (+video z vajami)?

Z enostavnim testom preverite, kako dobra (ali slaba) j...

HPV povzroča tudi raka anusa. Sranje!

Še vedno premalo vemo o samih HPV virusih in njihovem p...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Klopov nadpovprečno veliko, predvsem v prestolnici

Neuradni rezultati monitoringa klopov kažejo, da je let...

Vlada krči javna sredstva za pisano slovensko besedo

Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospod...

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.