Sestavine za zelenjavno mineštro:
2 žlici oljčnega olja
1 čebula, sesekljana
2 korenčka, narezana na kocke
2 stebla zelene, narezani
3 stroke česna, nasekljani
400 g paradižnika v konzervi, nasekljanega
1 l zelenjavne jušne osnove
Sezonska zelenjava po izbiri (npr. bučke, špinača, brokoli)
Sol, poper, začimbe (npr. timijan, rožmarin)
Recept za zelenjavno mineštro po korakih:
1. V velikem loncu segrejte oljčno olje in na njem posteklenite čebulo. Dodajte korenček in zeleno, pražite nekaj minut.
2. Dodajte česen in pražite še minuto, da zadiši. Vmešajte paradižnik in kratko prepražite.
3. Prilijte jušno osnovo in dodajte izbrano zelenjavo. Začinite po okusu. Kuhajte, dokler zelenjava ni mehka.
Izkušeni kuharji lahko eksperimentirajo z dodajanjem različnih vrst zelenjave ali celo svežih zelišč na koncu kuhanja za dodaten okus.
PREBERITE TUDI: Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.