Hladilnik pripomore, da marsikatero živilo ostane dlje časa sveže in uporabno. Ampak, ne za vsa živila. Nekatera prav zaradi shranjevanja v hladilniku hitreje izgubijo svoje hranilne snovi. Mednje spadajo:
Čebula
Čebula ne spada v hladilnik, shranjevati jo morate v bombažni ali papirnati vrečki na sobni temperaturi in na temnem mestu. Ne smete jo hraniti zraven krompirja, saj ta oddaja pline, ki pospešujejo gnitje čebule.
Česen
Tudi česen ne spada v hladilnik. Shranjevati ga morate ravno tako kot čebulo. V papirnati vrečki, stran od krompirja in na sobni temperaturi.
Krompir
Krompir mora biti shranjen na temnem mestu in na sobni temperaturi. Če ga shranjujete na prenizki temperaturi, boste pokvarili njegov okus.
Paradižnik
Čeprav se sliši neverjetno, ampak tudi paradižnik ne spada v hladilnik, saj tam hitreje izgublja svoj okus in hranilne snovi. Paradižniku boste podaljšali rok trajanja, če ga boste shranjevali v plastični vrečki na sobni temperaturi. Če pa želite, da paradižniki, ki so še nezreli dozorijo, jih zavijte v časopisni papir.