Žal je danes mnogokateri kruh, ki ga kupimo v trgovini, spečen iz predelane moke, ki ne vsebuje več veliko kvalitetnih snovi za naše telo. Kruhu so dodani razni aditivi za okus, dodana so barvila, dodatki, ki ohranjajo kruhu daljšo svežino in podobno.
Pri kruhu velja zmernost
Strokovnjaki za prehrano pravijo, da bi ljudje morali biti zelo zmerni pri količini dnevno zaužitega kruha. Vsak, ne glede na starost, bi moral omejiti vnos kruha, ki je pripravljen iz rafinirane moke, pa naj si bo star 20 ali 50 let. Mlajši ljudje sicer lažje prebavijo takšno moko, so tudi fizično bolj aktivni in zato jim ne škoduje toliko. Strokovnjaki pravijo, da lahko osebe, ki še niso dopolnile 30 let, pojedo do tri kose kruha dnevno.
PREBERITE TUDI: 5 razlogov, zakaj se vam okoli trebuha kopiči maščoba in kako se je znebiti
Osebe, ki so stare od 45 do 50 let, lahko pojedo dva do tri kose kruha tedensko, po 50. letu starosti pa bi morali kruh povsem opustiti.
Industrijski beli kruh in ostali proizvodi iz bele rafinirane moke, so zaradi vseh dodatkov, s katerimi jim izboljšujejo vonj, okus, barvo, strukturo in svežino, za človeško telo težje prebavljivi. Z leti pa se težave lahko le stopnjujejo.
Za starejše od 50 let je tako bolj priporočljivo, če se kruhu ne morejo odreči, da ga pečejo sami. Tako bodo lahko uživali ob bolj kvalitetnem in zdravem kruhu brez škodljivih primesi. Strokovnjaki svetujejo še, da kruh pečete in kvalitetne moke, še piše stilkurir.rs.
PREBERITE TUDI: 7 nasvetov, ki takoj prinesejo vitko telo