Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivov štrudelj. Tokrat ga bomo pripravili iz domačega vlečenega testa, v nadev pa bomo dodali mlete orehe.
Iz sliv lahko naredite okusen štrudelj. (Foto: Freepik.com). SLIKA JE SIMBOLIČNA
Iz sliv lahko naredite okusen štrudelj. (Foto: Freepik.com). SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept za slivov štrudelj: sestavine za testo:

40 dag moke
1 žlica olivnega olja
1/2 žličke soli
2 dl mlačne vode

Sestavine za slivov nadev:

1 kg sliv
1 kisla smetana
10 dag masla
3 žlice krušnih drobtin
2 žlici sladkorja
20 dag mletih orehov
1 vaniljin sladkor
cimet
1 dl mleka

Iz sestavin za testo zamesimo vlečeno testo, ga premažemo z oljem in pustimo nekaj časa počivati. Medtem iz sliv odstranimo koščice in na maslu na hitro popražimo drobtine, ki jim nato dodamo kislo smetano. V mlete orehe zamešamo vaniljin sladkor in cimet. 

Testo tanko razvaljamo, ga namažemo z oljem in ga nato razvlečemo čim bolj tanko. Testo najprej namažemo z nadevom iz kisle smetane in drobtin, nato na polovico testa razpredimo slive in jih posujemo z mletimi orehi, pomešanimi s cimetom in vanilijo.

Zavitek previdno zvijemo in ga polijemo z mlekom ali premažemo z razžvrkljanim jajcem. Zavitek položimo v namaščen pekač in pečemo 50 minut pri 180 stopinjah.

PREBERITE TUDI: Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Slivov štrudelj Recept Sladica
Morda te zanima tudi:

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Prepričana sem, da vam je poznan ta okus iz otroštva - ...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Ustvarjajte z vnuki: božično-novoletni okraski, venček, umetnine iz slanega testa ...

Ustvarjajte sami. Se vam zdi izdelava okrasnega venčka ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Kifeljčki s svinjsko mastjo

Vonj in okus po stari babičini kuhinji na mizi. Kot bi ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Belokranjska pogača

Jožica predstavlja originalni zaščiteni recept za Belok...

8 sobnih rastlin, ki bodo odlično uspevale v kuhinji

Želite svojo kuhinjo popestriti s sobnimi rastlinami, v...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.