Vsak narod ima tudi svoj način prehranjevanja. Lokalna in domača hrana je vsekakor najboljša. Strokovnjaki svetujejo, da jemo sezonsko hrano, ta je najboljša in najbolj zdrava.
Dobro pa je pokukati tudi v države, ki so znane po majhnemu številu obolelih. Ena takih je Indija, kjer raka in demence skoraj ne poznajo. Imajo pa zelo star, tradicionalen način naravnega zdravljenja. Ta se je izkazal za zelo uspešnega.
Namesto zdravil začimbe
Začimbe bi morale biti v vsakem loncu, v vsaki jedi. Zdravilne so, a seveda v majhnih količinah. Med najbolj zdrave sodijo cimet, kurkuma, koriander, kajenska paprika, semena koromača, kumina, kardamom. Slednja uporabljajo tudi Indijci.
Sveža živila
Indijci svoje jedi pripravljajo največkrat iz svežih živil. To pomeni, da nimajo industrijsko predelane hrane, ni hrane z raznimi dodatki aditivov, soli, barvil … sveža živila prinašajo zdravje.
Vegetarijstvo
Indijci so po večini vegetarijanci. Zato ne poznajo srčnih bolezni, raka, demence.
Če imate radi meso, se mu ne odrekajte, jejte pa ga v majhnih količinah. Kupujte domače in kvalitetno meso. Izogibajte se predelanim mesnim izdelkom. Čim večkrat na jedilnik vključite ribo.