Sladkorna bolezen je ena izmed najbolj pogostih in zelo nevarnih bolezni. Statistika pa kaže, da je obolelih vedno več.
Krivec je tudi nezdrava prehrana, stres in okolje, ki je polno strupenih toksinov, ter hrana, ki vsebuje pesticide in podobno.
Da bi preprečili previsoko raven sladkorja v krvi, da bi se zaščitili pred sladkorno boleznijo, so strokovnjaki za prehrano na tujem spletnem mediju objavili preprost recept, ki ga lahko izvede vsak, zaščiti pa vas pred to hudo boleznijo in zmanjša raven sladkorja.
Kaj potrebujete in kako ga pripravite?
Za pripravo potrebujete kokošje jajce, če je le mogoče vzemite jajce lokalnega proizvajalca. Potrebujete tudi kakovosten, domač jabolčni kis.
Zelo pomembno je torej, da sta obe živili kakovostni (najbolje ekološkega izvora) in domači.
V popoldanskem času skuhajte jajce na trdo in ga olupite. Nekajkrat ga prebodite z zobotrebcem in dajte v skodelico. Čez nalijte jabolčni kis in pustite namočeno preko noči.
Zjutraj pa jajce pojejte in zraven popijte še kozarec mlačne vode.
Strokovnjaki svetujejo, da ponavljate ta postopek nekaj dni (natančneje sedem dni!), nato pa preverite krvni sladkor.
Ta preprost nasvet naj bi zelo uspešno pomagal, da je raven sladkorja spet v mejah normale.
Poskusite!