Potrebujete:
- cimetovo skorjico,
- liter rdečega vina,
- nekaj nageljnovih žbic,
- kozarec vode,
- sladkor po okusu in
- pomarančno lupino.
Priprava najboljšega kuhanega vina:
V vodi stopite sladkor, dodajte cimetovo skorjico, pol žličke naribane lupine pomaranče in nageljnove žbice.
Nato kuhajte, da voda zavre.
Ko voda zavre, vanjo vlijte liter rdečega vina in segrejte do vrelišča. Toda pozor: vino ne sme zavreti!
Nato nalijte kuhano vino v skodelice.
In previdno pri količini - povsem dovolj je skodelica takšnega toplega napitka!
Skrivnost najboljšega kuhanega vina:
Skrivna sestavina, ki kuhano vino še izboljša, pa je poper. Da, prav ste prebrali. Če boste skupaj z ostalimi začimbami v vodi skuhali še nekaj celih zrn črnega popra, bo okus vina še veliko boljši.
PREBERITE TUDI: Recepti za slastne božične napitke