Dr. Grossman prihaja iz Los Angelesa, star je 94 let in zadnjih deset let, trdi, ni bil bolan. Njegovo počutje je več kot odlično zaradi enega samega živila, ki pa ga uživa redno vsak dan že mnogo let. Kljub starosti pa je še vedno zelo aktiven in še vedno dela kot otorinolaringolog. Vsakodnevno ga tako obkrožajo mnogi virusi in bakterije, ki pa mu ne pridejo do živega. V zadnjih desetih letih namreč ni bil niti prehlajen.
Kako je to mogoče?
Doktor pravi, da je njegova konstantna izpostavljenost bacilom, virusom, bakterijam okrepila njegov imunski sistem. »Mnogi zdravniki si prav zaradi dela z bolnimi ljudmi okrepijo imunski sistem. Večna izpostavljenost virusom in bakterijam pripomore, da naše telo dobi dovolj protitelesc in da se naš imunski sistem okrepi,« trdi.
Ko ga je novinar strokovnega medija Prevention vprašal, če ima morda še kako skrivnost, je pokimal: »Vsak dan, že vrsto let, pijem jogurt!«
Žive bakterije, ki so v navadnem jogurtu se mešajo z mikrobi, ki so v našem telesu. Okoli sto milijard mikrobov proizvaja vitamine, kot so B6, B12, K2. To pomaga v boju proti e.Koli bakteriji in salmoneli in krepi ter ohranja zdravje našega črevesja.
Poleg tega, da navadni in kvalitetni jogurt brez dodatkov krepi naš imunski sistem, lahko zelo uspešno preprečuje tudi nalaganje odvečnih kilogramov, ki so z leti še bolj trdovratni.
Dokazano je, da imajo osebe, ki redno pijejo jogurt, manj težav z odvečnimi kilogrami. O tem so pisali tudi v strokovnem časopisu International Journal of Obesity.
Ta podatek pa je zelo pomemben, saj dobro vemo, da je prav debelost povezana s številnimi boleznimi, med njimi tudi s sladkorno boleznijo, boleznimi srca in ožilja ter z raznimi oblikami tumorjev.
Dr. Grossman pa še svetuje, da izberete jogurt, v katerem so žive kulture. Takšnega, ki je vrez dodatkov sladkorja, sadja, narejen zares samo iz mleka. Jogurt naj vsebuje bakteriji lactobacillus ali bifidobacterium. Ti dve sta namreč najbolj učinkoviti za naše zdravje.