Te hrane ne jeste pravilno!

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 23.5.2022
Ko boste prebrali ta prispevek, v katerem so nasveti o hrani, boste ugotovili, da določene morda sploh ne jeste na pravi način. Preberite, katera hrana je to in kako jo jesti pravilno!
Pistacijo boste najlažje odprli s polovico njene lupine. (foto: www.sxc.hu)
Pistacijo boste najlažje odprli s polovico njene lupine. (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Banane
Morda se sliši nekoliko smešno, toda, ste kdaj opazovali, kako opice jedo banane? Olupijo jih od spodaj navzgor, kar prepreči, da bi se banana zmečkala med prsti. Če jo odpirate pri njenem peclju, se vam lahko zgodi, da se bo njeno mehko meso zmečkalo. Če jo pričnete lupiti na drugem koncu, se to ne more zgoditi. Preizkusite naslednjič, ko boste lupili banano!

Granatno jabolko
Sočna semena granatnega jabolka so prava poslastica. A, da jih dobite iz lupine, se včasih lahko kar namučite. To boste lažje naredili tako, da ga prerežete na polovico, nato pa potopite v vodo. Semena se bodo odluščila od lupine in membrane, ki jih obkroža in potonila na dno.

Pistacija
Če imate radi pistacijo, potem veste, kako težavno je včasih odpreti lupino in se dokopati do slastnega jedra. Pri tem si lahko poškodujete nohte. Povsem enostavno pa boste to lahko naredili, če uporabite za odpiranje polovico lupine. Potisnite jo skozi odprtino in zavrtite.
Na enak način si lahko pomagate tudi, ko jeste školjke.

Suši
Obstaja mnogo nasvetov, kako pravilno jesti to tradicionalno japonsko jed. Če ga ne jeste pravilno, lahko to močno vpliva na okus jedi. Poizkusite takole: suši s koščkom ribe na vrhu riža potopite v sojino omako tako, da je zgoraj riba in ne riž. S tem boste preprečili, da se riž zmoči in zmehča in boste suši lažje jedli. Poleg tega pa boste popestrili tudi okus ribe.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

6 znakov, da se morate pogosteje postaviti zase

Asertivnost je veščina, ki nam omogoča, da jasno in sam...

Nasveti za uspešno zmenkovanje po 50. letu starosti

Zmenkovanje po 50. letu je lahko vznemirljiva izkušnja....

Psihološko - socialna prilagoditev na starost: Osamljenost je tiha rana sodobnega časa

Ljudje so od nekdaj živeli v skupnostih. Člani skupnost...

Ljudske modrosti proti prehladu: preizkušeni nasveti za hitro okrevanje

Prehlad je neprijetna, a pogosta zdravstvena težava, zl...

To bi morali jesti za dobro počutje v zrelih letih

S staranjem se spreminjata sestava našega telesa in pre...

Kako izdelati domači detergent ali tablete za pomivalni stroj

Čistila za pomivalni stroj iz trgovine pogosto vsebujej...

Kako se zavarovati pred virusi: praktični nasveti za zimske dni

Zima prinaša nižje temperature in večje tveganje za oku...

Prepoznajte in odpravite težave z zamaščenimi jetri

Zamaščena jetra postajajo vse pogostejša zdravstvena te...

Zimski čaji za krepitev imunskega sistema in toplino (piše zeliščarka)

Ko zunaj pritiska mraz in nas obkrožajo zimski prehladi...

Štiri zdrave navade za dokazano krepitev odpornosti pozimi

Zima je lahko za starejše ljudi zahtevno obdobje, saj s...

Zakaj je vitamin D pozimi še posebej priporočljiv za starejše

Zima je čas, ko mnogi ljudje zaradi manjše izpostavljen...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.