Banane
Morda se sliši nekoliko smešno, toda, ste kdaj opazovali, kako opice jedo banane? Olupijo jih od spodaj navzgor, kar prepreči, da bi se banana zmečkala med prsti. Če jo odpirate pri njenem peclju, se vam lahko zgodi, da se bo njeno mehko meso zmečkalo. Če jo pričnete lupiti na drugem koncu, se to ne more zgoditi. Preizkusite naslednjič, ko boste lupili banano!
Granatno jabolko
Sočna semena granatnega jabolka so prava poslastica. A, da jih dobite iz lupine, se včasih lahko kar namučite. To boste lažje naredili tako, da ga prerežete na polovico, nato pa potopite v vodo. Semena se bodo odluščila od lupine in membrane, ki jih obkroža in potonila na dno.
Pistacija
Če imate radi pistacijo, potem veste, kako težavno je včasih odpreti lupino in se dokopati do slastnega jedra. Pri tem si lahko poškodujete nohte. Povsem enostavno pa boste to lahko naredili, če uporabite za odpiranje polovico lupine. Potisnite jo skozi odprtino in zavrtite.
Na enak način si lahko pomagate tudi, ko jeste školjke.
Suši
Obstaja mnogo nasvetov, kako pravilno jesti to tradicionalno japonsko jed. Če ga ne jeste pravilno, lahko to močno vpliva na okus jedi. Poizkusite takole: suši s koščkom ribe na vrhu riža potopite v sojino omako tako, da je zgoraj riba in ne riž. S tem boste preprečili, da se riž zmoči in zmehča in boste suši lažje jedli. Poleg tega pa boste popestrili tudi okus ribe.