RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci

Ste že kdaj pojedli pajka? Strašni pajkci so majhni prigrizki, ki jih običajno postrežemo ob noči čarovnic. Pripravite jih in presenetite z njimi svoje vnuke. Navdušeni bodo!
Strašni pajkci (foto: OblizniPrste.si)
Strašni pajkci (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Z njimi pa lahko strašimo goste tudi ob kakšnem praznovanju rojstnega dne in jih uporabimo kot dekoracijo na narezku. Popestrimo lahko otroško zabavo, saj so otroci navdušeni nad zanimivimi prigrizki. Čeprav so videti kot pravi pajki in delujejo strašno, so hkrati tudi simpatični in privabljajo nasmeh na usta.

Strašni pajkci – sestavine:
Za 6 strašnik pajkov potrebujemo:
3 trdo kuhana jajca
1 žlico majoneze
1 žličko gorčice
6-7 črnih oliv brez koščic

Za dekoracijo potrebujemo še:
nekaj vejic svežega peteršilja

Strašni pajkci – postopek:

Trdo kuhana jajca prerežemo na 2 enaka dela. Z vilico izdolbemo rumenjake in jih damo v manjšo skodelico.

Rumenjake zdrobimo s pomočjo vilice. Dodamo 1 žličko gorčice in 1 žlico majoneze ter dobro premešamo.

Jajčka (beljake) napolnimo z mehkim rumenjakovim nadevom. Pomagamo si z majhno žličko. Uporabimo pa lahko tudi pumpico ali vrečko.

Nato se lotimo izdelave strašnih pajkcev. Za enega pajka potrebujemo 1 črno olivo brez koščice. Olivo razpolovimo, eno polovico uporabimo za pajkov trebušček, iz druge polovice pa narežemo še nogice. Koliko nogic ima pajek? Osem.

Nato iz narezanim olivnih koščkov oblikujemo pajkce. Polovico črne olive položimo na jajčko in malenkost pritisnemo, da pajkec kasneje ne bo padel dol. Dodamo še 8 nogic – na vsako stran po 4.

Naredimo še ostale strašne pajkce in z njimi razveselimo goste.Pa veliko zabave, ko boste jedli pajkce.

Še več okusnih receptov pa najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.