Z leti prihajajo tudi težave z obrabljenimi sklepi, bolečinami v kosteh. Pojavijo se lahko vnetja, osteoporoza. Tudi koža ni več tako mladostna, primanjkuje ji elastičnosti. Leta pustijo svoje, kar pa ne pomeni, da ne moremo sami poskrbeti za boljše zdravje in počutje.
S preprostim receptom lahko poskrbite za boljše zdravje sklepov in kosti, upočasnili boste proces staranja, krepili črevesje in odpravili težave z neurejeno prebavo, preprečili vnetja po telesu, izboljšali zdravje celega telesa, koži boste povrnili elastičnost, lasje bodo gostejši, nohti pa bolj trdni, odpravili boste bolečine in vnetja v sklepih ter kosteh, hrbtenici, križu, vratu, kolenih …
Recept je primeren za vse nad 40. letom starosti, sploh ženskam bo zelo všeč, saj zvišuje tudi raven kolagena, ki je nujen za lepo, zdravo, sijočo in napeto kožo.
Kostna juha
Kostna juha je zares super živilo, ki bi jo morali uživati vsak dan. je zelo zdravilna, zdravi kosti, izboljšuje imunski sistem, polepša videz kože, izboljša prebavo, odpravlja bolečine v sklepih in kosteh, pomlajuje celo telo.
Kostno juho lahko pripravite iz katerih koli kosti, lahko so goveje, telečje, kokošje, celo ribje. Svetuje se, da juhi, ko jo kuhate, dodate tudi žlico ali dve kisa, saj le ta pripomore, da se minerali iz kosti lažje izločijo in jih naše telo dobi v čim večji količini.
Kako skuhati kostno juho?
Za kuhanje kostne juhe vzemite več kosti, mesa naj bo le za dodatek in okus. Dodajte čebulo, korenje, zeleno, lahko dodate tudi kolerabo, česen, peteršilj, paradižnik. Vsebino zalijte z mrzlo vodo, kuhajte do vrenja, nato pa naj zmerno vse vsaj osem ur. Dlje časa ko boste kostno juho kuhali, bolj zdravilna bo.
Skuhate jo lahko tudi v večjih količinah in jo nato nekaj zamrznete. Pomembno je, da jo uživate vsak dan in izboljšanje zdravja in počutja boste hitro občutili.