Zgodba s srečnim koncem (3/3 strani)

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Urška je kljub resnem položaju v službi vzela nekaj dni dopusta zato, da bi negovala moža. Žal so bili to računi brez krčmarja. Tašča ji ni pustila blizu, pa tudi mož Peter se je s tem, očitno, globoko strinjal.

»Oblekla sem se in šla v gozd na sprehod. V meni je vrelo in če kdaj, potem sem takrat na lastni koži občutila, kako je, če te boli srce. Zgoraj, nad hišo, je bila neka globel, zelo strmo, polno parobkov, smrtno nevarno, če bi mi slučajno spodrsnilo. Stala sem povsem na robu in gledala v globino ter razmišljala, da bi bilo lahko vsega v trenutku konec, če bi se samo pognala…pa se nisem, toliko zdrave pameti sem še imela. Razmišljala sem o tem, da sem izgubila moža, dokončno, ničesar več ni bilo, kar bi naju še združevalo in v tistem trenutku sem se prvič v življenju zahvalila usodi, da nisva imela otrok. Kajti, če bi jih, potem bi ne zbrala dovolj poguma za odhod. Spominjam se, da sem se vrnila domov, poklicala bratranca, ki je prišel s kombijem čez kakšno uro. Do takrat sem že pripravila vse, za kar se mi je zdelo, da je res samo moje, naložila sva, ni dolgo časa trajalo, pa sva šla. Nihče mi ni pomahal v slovo, bilo je grozno, še zmerjal me ni noben, res, čudna družina so bili. Da je temu res tako, sem ugotavljala tudi pozneje, saj me ni niti poklical, kje sem, niti nič. Še tako trdosrčni ljudje bi celo za psa, ki se jim izgubi, pokazali več zanimanja …«

Čeprav je imela Urška resne težave z zdravjem, tehtala je komaj več kot 49 kg, se je vrgla v delo, poleg tega se je vpisala še v nadaljevalni študij in si obenem prisegla, da nobenega moškega niti pogleda ne več. Vmes je bila nekaj časa celo v bolnišnici zaradi želodca. Odkrili so ji neko bakterijo, zaradi česar je imela grozljive napade bolečine.

Kljub temu, da sta bila z možem že uradno ločena, je vseeno obdržala njegov priimek, bil je vsaj slovenski, ker je sovražila pomilovalne poglede, na katere je naletela, ko je povedala, kako se piše.

»Potem je v Bosni izbruhnila vojna. Neka francoska dobrodelna organizacija je z menoj navezala stike in takrat je bilo prvič, po dolgem času, da sem se spet, vedno znova in znova, vračala v svoje rojstne kraje. Kljub temu, da je od tistih dob minilo že vrsto let, ne morem pozabiti ljudi, ki so se popolnoma spremenili. Eni in drugi, čeprav je vsak od njih trdil, da so le »nasprotniki« delali zločine... Povabili so me v Lion, kjer sem imela več predavanj o Bosni in o življenju tam doli. Takrat smo bili Evropi zelo blizu, tudi preprosti ljudje so vedeli, da obstajamo. Po dolgem času sem spet doživela občutek, da me poslušajo, iskreno in od srca. To so bili nenavadno srečni trenutki. Potem pristopi k meni eden od višjih uradnikov enega od veleposlaništev. Predstavi se mi in mi reče, da me želi povabiti na večerjo. Menda sem mu bila tako všeč. Hehehe, to je godilo moji ženski nečimrnosti, mogoče so bile njegove besede tudi rahel obliž na rane, ki mi jih je zadal bivši mož….Skratka, šla sem, četudi ga nisem poznala. To povem zato, ker sem pozneje ugotovila, da mi je njegova pozornost precej pomagala. Postala sem bolj samozavestna,« veselo doda Urška.

Potem spet malo pobrklja po kuhinji, nekoč, vsaj tako pravi, bo izdala tudi knjigo o kuhanju v petih minutah. Zbranih ima že več sto receptov iz celega sveta. Nekateri od njih so zelo praktični, pri drugih pa gospodinja potrebuje začimbe, ki jih je v naših trgovinah nemogoče dobiti.

Nama je pripravila jajčevce po francosko. Bili so zelo okusni, ravno prav slani, dodala je tudi precej česna, malo vina, ki je izboljšal okus.

»Povej mi, zakaj smo ženske tako neumne, da občutke lastne sreče največkrat navezujemo na moškega? Zakaj nočemo najti sreče še kje drugje? Mar so moški res alfa in omega vsega, okoli česar se vrti naš svet?« me je vprašala, medtem ko mi je nalagala na krožnik.

Skomignila sem z rameni, ker nisem želela pretrgati niti njenega pripovedovanja.
< Nazaj na začetek članka
Stran: 1 2 3

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zakaj moški ob upokojitvi izgubijo več kot ženske?

Raziskave so pokazale, da se moški bistveno težje prila...

HPV povzroča tudi raka anusa. Sranje!

Še vedno premalo vemo o samih HPV virusih in njihovem p...

Metka Klevišar: Kako sem se znašla sama?

Včeraj mi je nekdo postavil to vprašanje. Ali pogrešam ...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Metka Klevišar: ŽAL POGOSTO SPREGOVORIMO PREPOZNO

Na to me je včeraj spomnila bralka v komentarju, ki se,...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.