Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske kuhinje in se pogosto pripravlja tudi v drugih delih Srednje in Vzhodne Evrope, zlasti v Srbiji in na Hrvaškem. Gre za jed na žlico, katere osnova so meso; najpogosteje piščančje, svinjsko ali goveje, čebula, paprika v prahu in druge začimbe. V prispevku recept za telečji paprikaš
Telečji paprikaš (Foto: Karmen Valant)
Telečji paprikaš (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za telečji paprikaš:

90 dag telečjega mesa brez kosti
50 dag čebule
10 dag svinjske masti
2 dag rdeče mlete paprike
2 dag paradižnikove mezge
1 dl kisle smetane
0, 5 dl belega vina
sol in poper

Preberite tudi: Ideja za kosilo: Pražena jetrca z žajbljem

Recept za telečji paprikaš po korakih: 

Naj prevladuje okus teletine in paprike. Preveč dodatnih začimb ali preveč česna lahko preglasi naravno nežnost teletine. Če pripravljate paprikaš za več ljudi, lahko pekočo papriko dodate postopoma ali jo postrežete posebej, da lahko vsakdo prilagodi jed svojemu okusu. Če ga pustite v hladilniku čez noč, bo paprikaš naslednji dan še boljšega okusa, saj se bodo okusi še bolj prepojili.

Telečje meso na hitro oplaknemo, osušimo in  narežemo na večje kose.

Čebulo drobno sesekljamo. V večji ponvi segrejemo svinjsko mast in najprej zarumenimo drobno sesekljano čebulo.

Ko čebula zarumeni, dodamo narezano meso, rdečo papriko v prahu in dušimo toliko časa, da tekočina povre.

Ko meso nekoliko zarumeni, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z belim vinom.

Dušimo 5 minut, nato prilijemo vodo ali jušno osnovo in dušimo dalje na zmernem ognju, da se meso zmehča.

Ko se meso zmehča, ga poberemo iz posode in omako pretlačimo. Meso stresemo v omako in primešamo kislo smetano.

Po okusu začinimo s soljo in poprom, paprikaš postrežemo s kuhanim krompirjem, rižem ali  testeninami.

Preberite tudi: Ideja za kosilo: Mesne kroglice s paradižnikovo omako

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.


 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti jedi Telečji paprikaš Enolončnice
Morda te zanima tudi:

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.