Prihaja zimska pijača, ki je navdušila vse!

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K. Z. | 3.12.2018
Tudi vi v zimskem času, v decembru, pomislite na skodelico sladkega kuhanega vina? Nič več. Kuhano vino je preteklost, pravijo oboževalci nove zimske poslastice, ki je navdušila svet!
Pripravite slastni kuhani džin. (foto: pexels.com)
Pripravite slastni kuhani džin. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Zimski meseci, še posebej pa december, so kot nalašč za razvajanje s toplimi napitki. Z njimi se prijetno pogrejemo in si poženemo kri po žilah. Kadar jih pripravljamo sami doma, pa z zimskimi začimbami in dišavnicami, katere ne smejo manjkati, prijetno odišavimo še stanovanje ter pričaramo sproščeno vzdušje.

Če vas mika, da bi tudi vi letos pripravili novo zimsko pijačo, ki je popolnoma izrinila tradicionalno kuhano vino, jo lahko pripravite po receptu, ki smo ga našli za vas.

Dišeči in topli napitek za kuhani džin
Zanj boste potrebovali (recept je za eno osebo):

0,2 dcl džina, majhen košček olupljenega ingverja, nekaj nageljnovih žbic, ščepec cimeta, 2 dcl dobrega jabolčnega soka, sok ene sveže pomaranče ter vaniljev sladkor po okusu.

V lonec nalijte jabolčni sok, dodajte še sok pomaranče ter vse ostale sestavine razen džina. Nato segrejte na zmerni temperaturi, pazite, da mešanica ne zavre. Počasi kuhajte nekaj minut, da začimbe in dišavnice naredijo svoje ter se okusi premešajo. Nato odstavite, precedite ter dolijte še šilce džina. Premešajte, okrasite z rezino pomaranče ter še toplo postrezite.

Mmmm, odličen zimski napitek vas bo takoj pogrel.

Če pa bi radi pripravili zimsko poslastico tudi za otroke, sledite receptu, džin pa seveda izpustite.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Skrivnost, zaradi katere so Japonke videti mlajše

V prispevku boste našli povsem enostaven nasvet, kako s...

6 razlogov, zakaj vašim čudovitim sobnim rastlinam rumenijo listi

Tudi vi opažate, kako listi krasne sobne rastline, ki s...

Rimske terme: ko se razkošje narave in toplina ljudi združita v popoln oddih

Tereza Vidovič je za portal Mojaleta.si obiskala Rimske...

Nasvet, s katerim bosta kopalnica in stranišče ves čas dišeča!

Ta zelo enostaven trik vam bo pomagal, da se bodo iz va...

Zdrave dojke: 5 zlatih pravil

Preverite pet zlatih pravil pravilne nege dojk, ki so t...

Napolnite kozarec z vodo in postavite v sobo. To se bo zgodilo ...

Vas zanima, če je v vašem domu negativna energija? S po...

Rastlina, ki v hipu prežene utrujenost, nespečnost, izčrpanost ...

Če vas muči nespečnost, če imate težave s prebavo, če v...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.