Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokrat na naših krožnikih. Ko boste prebrali, kako zdravilno je, boste zagotovo večkrat posegli po njem.
Kako pogosto se spomnite na ajdo? (foto: freepik.com)
Kako pogosto se spomnite na ajdo? (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

To je ajda, staro živilo, ki spada med žita. Krepi in čisti kri, ščiti pred rakom in je zelo zdravilna za celo telo.

Zakaj je prav, da je ajda pogosteje na našem krožniku?

Ščiti pred virusi
Ajda vsebuje flavonide, med njimi je tudi rutin, ki ščiti naše telo pred virusi.

Krepi kri
Rutin je zelo dober tudi za krepitev krvi.

Hrana za diabetike
Strokovnjaki ajdo priporočajo tudi osebam, ki imajo sladkorno bolezen. Prav tako je priporočljiva za uživanje tudi, če imate težave s hemoroidi, če imate težave z razširjenimi venami. Če namesto krompirja in moke uživamo ajdo, bomo veliko dobrega naredili za svoje zdravje.

Zdravi anemijo in dviguje raven hemoglobina v krvi
Ajda je priporočljiva tudi takrat, kadar je raven hemoglobina v krvi nižja, saj je bogata z železom. Zelo priporočljiva je za vse tiste, ki imajo težave z anemijo.

V veliko pomoč je pri hujšanju
Že dolgo je znano, da spada ajda med sam vrh živil, ki so zelo dobrodošla, če želite izgubiti kak odvečen kilogram. Vsebuje zelo malo kalorij in je zelo zdrava. Če ste na dieti, je priporočljivo, da ajdovo kašo jeste za zajtrk.

Ščiti pred radioaktivnim sevanjem
Ajda vsebuje veliko kalija, folno kislino in ostale elemente, ki iz telesa pomagajo odpravljati radioaktivne snovi.

Ščiti pred rakom
Strokovnjaki pravijo, da ajda spada med živila, ki so tako zdravilna, da lahko preprečijo celo razvoj rakavih celic.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.