Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno delamo z marmelado. Linške piškote pa lahko pripravimo tudi z čokoladnim nadevom, otroci imajo najraje nutello.
Linški piškoti z nutelo (Foto: Karmen Valant)
Linški piškoti z nutelo (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept za linške piškote:

200 g zmehčanega masla
100 g sladkorja
1 jajce
1 rumenjak
1 žlička vaniljevega ekstrakta
naribana limonina lupinica
4 žlice mleka
80 g mletih mandljev
400 g moke
ščepec soli
čokoladni namaz ali nutella

PREBERITE TUDI: Božična peka: Praznični sadni kruh

V večjo posodo presejemo moko, dodamo sol in premešamo. V drugi posodi penasto umešamo zmehčano maslo in sladkor. Dodamo jajce, rumenjak, vaniljev ekstrakt, 4 žlice mleka in naribano limonino lupinico. Na koncu v testo vmešamo mlete mandlje in presejano moko s soljo. Hitro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo zavijemo v folijo za živila in ga za eno uro postavimo v hladilnik.

Testo nato razvaljamo na 3 mm debelo in z modelčkom izrežemo kroge ali rožice. Polovici izrezanih krogov še dodatno izrežemo krogec, lahko tudi srček ali rožico. Pekač obložimo s papirjem za peko, pečico ogrejemo na 180 stopinj C.

Piškote zložimo na pekač in jih pri 180 stopinjah C pečemo približno 15 minut, pečeni so, ko se po vrhu obarvajo svetlo rjavo. Ko so piškoti pečeni, jih previdno odložimo na mrežico, da se ohladijo. Ohlajene piškote brez dodatnega izreza z nutello ali drugim čokoladnim namazom,  tiste z izrezom pa potresemo s sladkorjem v prahu in z njimi pokrijemo piškote namazane z nutello.

PREBERITE TUDI: Božična peka: Rumove kroglice

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Božična peka Božič Linški piškoti z nutelo
Morda te zanima tudi:

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.