Recept za linške piškote:
200 g zmehčanega masla
100 g sladkorja
1 jajce
1 rumenjak
1 žlička vaniljevega ekstrakta
naribana limonina lupinica
4 žlice mleka
80 g mletih mandljev
400 g moke
ščepec soli
čokoladni namaz ali nutella
PREBERITE TUDI: Božična peka: Praznični sadni kruh
V večjo posodo presejemo moko, dodamo sol in premešamo. V drugi posodi penasto umešamo zmehčano maslo in sladkor. Dodamo jajce, rumenjak, vaniljev ekstrakt, 4 žlice mleka in naribano limonino lupinico. Na koncu v testo vmešamo mlete mandlje in presejano moko s soljo. Hitro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo zavijemo v folijo za živila in ga za eno uro postavimo v hladilnik.
Testo nato razvaljamo na 3 mm debelo in z modelčkom izrežemo kroge ali rožice. Polovici izrezanih krogov še dodatno izrežemo krogec, lahko tudi srček ali rožico. Pekač obložimo s papirjem za peko, pečico ogrejemo na 180 stopinj C.
Piškote zložimo na pekač in jih pri 180 stopinjah C pečemo približno 15 minut, pečeni so, ko se po vrhu obarvajo svetlo rjavo. Ko so piškoti pečeni, jih previdno odložimo na mrežico, da se ohladijo. Ohlajene piškote brez dodatnega izreza z nutello ali drugim čokoladnim namazom, tiste z izrezom pa potresemo s sladkorjem v prahu in z njimi pokrijemo piškote namazane z nutello.
PREBERITE TUDI: Božična peka: Rumove kroglice
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.