Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno delamo z marmelado. Linške piškote pa lahko pripravimo tudi z čokoladnim nadevom, otroci imajo najraje nutello.
Linški piškoti z nutelo (Foto: Karmen Valant)
Linški piškoti z nutelo (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept za linške piškote:

200 g zmehčanega masla
100 g sladkorja
1 jajce
1 rumenjak
1 žlička vaniljevega ekstrakta
naribana limonina lupinica
4 žlice mleka
80 g mletih mandljev
400 g moke
ščepec soli
čokoladni namaz ali nutella

PREBERITE TUDI: Božična peka: Praznični sadni kruh

V večjo posodo presejemo moko, dodamo sol in premešamo. V drugi posodi penasto umešamo zmehčano maslo in sladkor. Dodamo jajce, rumenjak, vaniljev ekstrakt, 4 žlice mleka in naribano limonino lupinico. Na koncu v testo vmešamo mlete mandlje in presejano moko s soljo. Hitro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo zavijemo v folijo za živila in ga za eno uro postavimo v hladilnik.

Testo nato razvaljamo na 3 mm debelo in z modelčkom izrežemo kroge ali rožice. Polovici izrezanih krogov še dodatno izrežemo krogec, lahko tudi srček ali rožico. Pekač obložimo s papirjem za peko, pečico ogrejemo na 180 stopinj C.

Piškote zložimo na pekač in jih pri 180 stopinjah C pečemo približno 15 minut, pečeni so, ko se po vrhu obarvajo svetlo rjavo. Ko so piškoti pečeni, jih previdno odložimo na mrežico, da se ohladijo. Ohlajene piškote brez dodatnega izreza z nutello ali drugim čokoladnim namazom,  tiste z izrezom pa potresemo s sladkorjem v prahu in z njimi pokrijemo piškote namazane z nutello.

PREBERITE TUDI: Božična peka: Rumove kroglice

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Božična peka Božič Linški piškoti z nutelo
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Prepričana sem, da vam je poznan ta okus iz otroštva - ...

8 sobnih rastlin, ki bodo odlično uspevale v kuhinji

Želite svojo kuhinjo popestriti s sobnimi rastlinami, v...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

Kako pripraviti najbolj okusne piščančje jedi na žlico?

Piščančje jedi na žlico so okusne, krepke in verjetno b...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.