Čokoladni mafini s posebno dekoracijo

Bi radi letos popestrili praznično mizo in ustvarili malce drugačne sladice za svoje najdražje? To je nekaj idej, kako lahko okrasite čokoladne mafine.
Malo drugačna okrasitev
Malo drugačna okrasitev
Malo drugačna okrasitev
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Spodaj smo vam pripravili preprost recept za mafine, v galeriji pa za tiste, bolj ustvarjalne, nekaj načinov za posebno okrasitev.

 

Sestavine

120 g moke

150 g sladkorja

4 jajca

200 g čokolade

200 g masla

 

Priprava

1. Raztopite čokolado in maslo nad vodno kopeljo

(Kopel pripravite tako, da v kozico nalijete vročo vodo in jo segrejete do vrenja, nad kozico pa postavite sestavine, ki jih želite raztopiti).

2. Skupaj zmešajte jajca in sladkor, nato dodajte še moko, ki ste jo pred tem presejali, da bodo mafini bolj rahli.

3. Zmesi moke, sladkorja in jajc dodajte stopljeno čokolado in maslo, ki ste ju pred tem ohladili in vse skupaj dobro zmešajte.

4. Maso zlijte v pekač za peko mafinov, v katerega ste pred tem položili posebne papirnate lončke, da se vam mafini ne bodo prijeli pekača. Maso nalijte za en prst pod vrhom vdolbinice, ker mafini med pečenjem še narastejo.

5. Pecite v pečici ogreti na 250 stopinj Celzija približno 7 minut. Lahko tudi skrajšate čas pečenja, če imate raje, da je notranjost mafina še malce tekoča.

 

Za piko na i

Vsak mafin lahko za letošnje novoletne praznike še posebej okrasite. Za okras potrebujete še nekaj materiala - tičino maso, prehranske barve, pisane jedilne mrvice ... predvsem pa veliko domišljije in malce potrpljenja. Nekaj izvirnih idej za okrasitev najdete v galeriji. Poglejte si in uživajte v sladkih pripravih na praznične pojedine.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Festival nabiralništva v Sloveniji

Nabiralništvo je pestro. Je ljubeče do narave. Pa kljub...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Pričakujete obisk? Otroci praznujejo rojstni dan? Ali p...

Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedn...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Shujševalni recept: Začinjeni losos po maroško

Tale okusna ribja jed vam bo pomagala pri hujšanju, pol...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.