Čokoladni mafini s posebno dekoracijo

Bi radi letos popestrili praznično mizo in ustvarili malce drugačne sladice za svoje najdražje? To je nekaj idej, kako lahko okrasite čokoladne mafine.
Malo drugačna okrasitev
Malo drugačna okrasitev
Malo drugačna okrasitev
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Spodaj smo vam pripravili preprost recept za mafine, v galeriji pa za tiste, bolj ustvarjalne, nekaj načinov za posebno okrasitev.

 

Sestavine

120 g moke

150 g sladkorja

4 jajca

200 g čokolade

200 g masla

 

Priprava

1. Raztopite čokolado in maslo nad vodno kopeljo

(Kopel pripravite tako, da v kozico nalijete vročo vodo in jo segrejete do vrenja, nad kozico pa postavite sestavine, ki jih želite raztopiti).

2. Skupaj zmešajte jajca in sladkor, nato dodajte še moko, ki ste jo pred tem presejali, da bodo mafini bolj rahli.

3. Zmesi moke, sladkorja in jajc dodajte stopljeno čokolado in maslo, ki ste ju pred tem ohladili in vse skupaj dobro zmešajte.

4. Maso zlijte v pekač za peko mafinov, v katerega ste pred tem položili posebne papirnate lončke, da se vam mafini ne bodo prijeli pekača. Maso nalijte za en prst pod vrhom vdolbinice, ker mafini med pečenjem še narastejo.

5. Pecite v pečici ogreti na 250 stopinj Celzija približno 7 minut. Lahko tudi skrajšate čas pečenja, če imate raje, da je notranjost mafina še malce tekoča.

 

Za piko na i

Vsak mafin lahko za letošnje novoletne praznike še posebej okrasite. Za okras potrebujete še nekaj materiala - tičino maso, prehranske barve, pisane jedilne mrvice ... predvsem pa veliko domišljije in malce potrpljenja. Nekaj izvirnih idej za okrasitev najdete v galeriji. Poglejte si in uživajte v sladkih pripravih na praznične pojedine.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recept za bograč- kako skuhamo najboljši bograč?

Recept za bograč! Bograč je golažu podobna jed, ki mora...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Kifeljčki s svinjsko mastjo

Vonj in okus po stari babičini kuhinji na mizi. Kot bi ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Belokranjska pogača

Jožica predstavlja originalni zaščiteni recept za Belok...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.