Dieta, s katero je Salome v mesecu dni shujšala za šest kilogramov

Navdušena je, pravi, da ji je v samo mesecu dni uspelo izgubiti kar šest kilogramov. Dieta, s katero je hujšala, pa je znana po vsem svetu.
Dieta 16:8 vključuje zdrava živila. (foto: pexels.com)
Dieta 16:8 vključuje zdrava živila. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Poznate dieto 16:8? Imenuje se tudi prekinitveni post. Dieta pomaga, da hitreje shujšamo, odpravimo ali zmanjšamo vnetja v telesu, prav tako se zmanjša želja po hrani, z njo pridobimo več energije in bolje spimo.

Dieto 16:8 ali prekinitveni post je zaslužen strokovnjak za fitnes Martin Berkhan. Najbolj primerna je za športnike, za fitnes navdušence, z njo pa lahko shujšajo tudi ostali.

Kako deluje?
Vsak dan si razdelimo na dva dela. 16 ur na dan se postimo, v okviru osmih ur pa se prehranjujemo. 16- urno postenje je zelo pomembno, prav tako je pomembno, da se v fazi prehranjevanja poveča vnos beljakovin.

Primer, kako naj bi potekala faza prehranjevanja
Jesti je dovoljeno v okviru osmih ur. Če imate na primer prvi obrok ob 9. uri zjutraj, potem morate zadnji obrok zaužiti najkasneje pred 17. uro zvečer. V okviru osmih ur je priporočljivo, da imate dva do tri obroke, ki so sestavljeni iz zdravih živil.

Sami si lahko določite, v okviru katerih osmih ur boste jedli, je pa pomembno, da ne jeste po 19. uri zvečer, saj v nasprotnem dieta ne bo tako učinkovita.

Če boste imeli tri obroke, potem pazite, da so sestavljeni iz beljakovin in zdravih maščob, izogibajte pa se ogljikovih hidratov. Obroki morajo biti torej sestavljeni iz zdravih živil, ne smejo biti preveč obilni.

Prekinitveni post bo tako všeč vsem tistim, ki imajo radi zdravo prehrano. Prednost te diete je tudi ta, da ne stradamo, želodec se nam torej ne bo oglašal.

Morda te zanima tudi:

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

S pravim robotskim sesalnikom ne poskrbite le za dom, ampak tudi za okolje

Robotski sesalniki hitro postajajo prva izbira za ljudi...

Temna soba? To je 5 sobnih rastlin, ki dobro uspevajo v temnejših prostorih

Nekatere sobne rastline so tako nezahtevne, da dobro us...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Tedenski numeroskop: Stopimo korak naprej (piše priznana numerologinja)

Veliko se ubadamo z notranjim otrokom in svojim otroštv...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Metka Klevišar: "Bolnik naj odloča o sebi sam"

Velikokrat se zgodi, da bi svojci, največkrat so to žen...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Tedenski numeroskop: Karmični datumi v post-mojstrskem tednu!

Le kaj bi lahko šlo narobe? Hm, le zakaj? Včasih potreb...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.