Mandlji vsebujejo veliko vitaminov in ostalih hranilnih snovi, ki zelo blagodejno vplivajo na naše zdravje in počutje. Strokovnjaki svetujejo, da jih jemo redno, že nekaj komadov na dan lahko pripomore k boljšemu zdravju srca, preprečujejo sladkorno bolezen, pa tudi razvoj Alzheimerjeve.
Mandlji so bogati z vitaminom E, kalcijem, magnezijem, kalijem. Vsebujejo beljakovine in vlaknine, nenasičene maščobe, riboflavin in niacin.
Če bi pojedli po štiri mandlje na dan, bi se zgodilo …
Zmanjšala bi se raven nevarnega holesterola
Če imate težave s povišano ravnjo nevarnega holesterola, potem jejte po nekaj komadov mandljev na dan. že po nekaj tednih bo veliko bolje.
Lasje bi bili bolj zdravi
Vsebujejo vitamine, ki vplivajo na rast las. Krepijo lase, jih gostijo, preprečujejo prekomerno odpadanje in jim dajejo sijaj.
Preprečili bi bolezni srca
Bogati so z antioksidanti, z zdravimi maščobami, magnezijem, bakrom in vse to zelo blagodejno vpliva na naše srce in ožilje. Mandlji preprečujejo razvoj srčne kapi, ščitijo srce pred boleznijo.
Gub bi bilo manj
Mandlji vsebujejo tudi mangan, ta pomaga, da se tvori kolagen, ki gladi gube, vlaži kožo in jo napenja. Vsebujejo tudi vitamin E, ta se bori proti staranju celic.
Popravila bi se črevesna flora
Mandlji s kožico vsebujejo tudi probiotike, ki pripomorejo, da se v črevesju razmnožujejo dobre bakterije. Preprečujejo bolečine v trebuhu, uravnavajo prebavo, krepijo črevesje.
Lažje bi shujšali
Mandlji nasitijo, pospešujejo metabolizem, pomagajo, da se maščoba topi hitreje, vsebujejo vlaknine, te pa so v veliko pomoč pri hujšanju.
Izboljšala bi se možganska aktivnost
Vitamin E skrbi tudi za zdravje možganov ter za dober spomin. Mandlji tako upočasnjujejo staranje možganov.
Zmanjšal bi se rizik za nastanek raka na črevesju
Mandlji so tako zdravi, tako blagodejno vplivajo na naše črevesje, da preprečujejo celo nastanek raka.