Prvi korak:
300 g vode
70 g moke
Drugi korak:
¾ kocke kvasa Fala ali 1 vrečko suhega kvasa Fala
1 vrečka kislega testa Fala
625 g moke
200 g vode
100 g mleka
5 žlic olja
2 mali žlički soli
2 mali žlički sladkorja
1 rumenjak
Jajce za premaz
Bučna in sezamova semena za posip
Prvi korak:
Vodo in moko gladko zmešamo, nato segrejemo in stalno mešamo, da dobimo testo, podobno paljenemu. Ohladimo.
Drugi korak:
V posodo odmerimo sol, dodamo moko in kislo testo Fala. V vodi raztopimo kvas Fala, ga prilijemo k moki, dodamo vse ostale sestavine brez olja ter ohlajeno paljeno testo. Zamešamo testo in med mešanjem dodamo olje. Na visoki hitrosti mešamo 15 minut, da postane testo gladko, čeprav precej mehko.
Testo pokrijemo in pustimo vzhajati.
Vzhajano testo stresemo na gladek pult, ga s pomočjo lopatke razdelimo na 100 do 120 g težke kose. Vsakega pa nato z mokrimi rokami oblikujemo v kroglico: testo nekoliko razvlečemo na vse strani, nato pa zunanje robove zavihamo proti sredini; tako bo nastala gladka gornja plast kroglice, ki jo položimo v okrogel model z gladko stranjo na vrhu. Enako oblikujemo vse kose in iz kroglic v modelu oblikujemo rožico. Oblikovano rožico pokrijemo in pustimo vzhajati.
Vzhajano rožico premažemo z jajcem, posujemo s semeni in prestavimo v vročo pečico.
Pečemo jo dobrih 20 minut na 240 °C, da se lepo obarva.
Pečeno rožico vzamemo iz pečice, jo pustimo nekaj minut v modelu, nato pa nežno vzamemo iz modela, pokrijemo in pustimo na mreži, da se ohladi.