Za 3 osebe boste potrebovali:
3 elegantno izpopolnjena jabolka (ker se lepše sliši kot debela)
5 dkg masla
2 žlici sladkorja
1 dcl belega vina
*20 minut časa
Priprava:
Jabolka olupite (ali pustite neolupljena), prerežite čez pol in odstranite peščišče.
V kozico dajte maslo in sladkor, postavite vanjo jabolka, prilijte vino in pokrito dušite do mehkega (na majhnem ognju), približno 15 minut.
Postrezite še tople s kepico sladoleda ali stepeno smetano.
Gostje pa si bodo sami odstranili lupino z dušenih jabolk.
Če niste ljubitelji vina, jih pripravite tako, da očiščene jabolčne polovice položite na oplaknjeno kozico.
1,5 dcl vode sladkajte, prilijte 1 žlico limoninega soka in vlijte k jabolkom.
Dušite do mehkega.
Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno sladko razvajanje.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.