Čokoladni liker
(ministrica za zdravje opozarja : bla, bla, bla, saj že vsi vemo)
Ko boste taki kot prazen žakelj,
srknite domačega čokoladnega likerja en frakelj.
Sestavine za 2 litra so sledeče:
1/2 l ruma ( ali slivovke )
7.5 dcl mleka
30 dkg sladkorja
30 dkg čokolade v prahu
1 čokoladni puding (prašek)
Postopek izdelave:
Od osnove vzamite nekaj hladnega mleka in vanj dobro razmešajte sladkor, čokolado v prahu in pudingov prašek ( ne sme biti grudic).
Ostalo mleko zavrite in vanj zakuhajte pripravljeno mešanico.
Ko se ohladi, primešajte rum (ali slivovko) in dobro premešajte z električnim mešalcem.
Domač čokoladni liker le še nalijte v steklenice.
Namig: date ga lahko za darilo
Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno čokoladno razvajanje
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.