Iz Jožičine kuhinje: Čokoladni liker

Tokrat je Iz Jožičine kuhinje zadišalo po odličnem čokoladnem likerju, ki ga lahko podarite tudi za darilo - če ga bo kaj ostalo.
Čokoladni liker lahko podarite tudi za praznike (Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje)
Čokoladni liker lahko podarite tudi za praznike (Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Čokoladni liker
(ministrica za zdravje opozarja : bla, bla, bla, saj že vsi vemo)

 

Ko boste taki kot prazen žakelj,
srknite domačega čokoladnega likerja en frakelj.

 

Sestavine za 2 litra so sledeče:
1/2 l ruma ( ali slivovke )
7.5 dcl mleka
30 dkg sladkorja
30 dkg čokolade v prahu
1 čokoladni puding (prašek)

 

Postopek izdelave:
Od osnove vzamite nekaj hladnega mleka in vanj dobro razmešajte sladkor, čokolado v prahu in pudingov prašek ( ne sme biti grudic).
Ostalo mleko zavrite in vanj zakuhajte pripravljeno mešanico.
Ko se ohladi, primešajte rum (ali slivovko) in dobro premešajte z električnim mešalcem.
Domač čokoladni liker le še nalijte v steklenice.

 

Namig: date ga lahko za darilo

 

Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno čokoladno razvajanje

 

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Praznična goveja juha in zdrobovi žličniki

Govejo juho skuhamo skoraj vsako nedeljo, pa mogoče še ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Kifeljčki s svinjsko mastjo

Vonj in okus po stari babičini kuhinji na mizi. Kot bi ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Belokranjska pogača

Jožica predstavlja originalni zaščiteni recept za Belok...

8 sobnih rastlin, ki bodo odlično uspevale v kuhinji

Želite svojo kuhinjo popestriti s sobnimi rastlinami, v...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Princeske s pudingovo masleno kremo

Drage princeske, a boste kaj naredile za svoje prince? ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

V hladnejših mesecih, ki še prihajajo nas bo ogrel okus...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Lena jabolčna pita

Recep za leno pito vam bo prišel zelo prav, ko ne boste...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Špageti s paradižnikovo omako

Kaj smo najrajši jedli, ko smo bili osnovnošolci, dijak...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Palačinke z namazom iz...

Palačinke, palačinke... Tukaj je recept za slastne pala...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.