Iz Jožičine kuhinje: Hitri hot dog

Tokrat enostaven recept za hot doge, ki so super primerni za otroške rojstne dneve, ko se zberejo vsi prijatelji vaših najmlajših.
Recept za hiter hot dog. (Foto: Facebook Jožica Ostrožnik)
Recept za hiter hot dog. (Foto: Facebook Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Priskrbite si za testo
1/2 kg mehke moke
1 kocko svežega kvasa (42 gr)
1 malo žličko sladkorja
1 dcl olja
2,5 dcl mlačnega mleka
1 malo žličko soli


Za polnjenje

mini hrenovke ali velike, ki jih prerežete tako, da iz enega para dobite 4 kose.


Za premaz

1 stepeno jajce


Za posip

sezam


Izdelava
Najprej postavite kvasec (od osnove vzamite 1 dcl mlačnega mleka,mu dodajte zdrobljeni kvas, žličko sladkorja in žlico moke, premešajte in vzhajajte na toplem).
Moko dajte v skledo, posolite ob robu in v sredino prilijte vzhajani kvas,malo premešajte in dolijte mešanico mlačnega mleka in olja.Na hitro zamesite testo,ki se fino mesi in gre od rok in posode.Dobili boste 90 dkg testa, ki ga razdelite na 2 enaka gladka hlebčka.Vzhajajte ju 1/2 ure.
Med tem časom skuhajte hrenovke, jih odcedite in ohladite.
Sedaj vsak hlebček posebej na tanko razvaljajte v krog premera 35 cm in ga razrežite na 8 trikotnikov(za velik hod dog), ali v krog premera 40 cm in ga razrežite na 16 trikotnikov(za mali hod dog).Na širšo stran položite hrenovke in zvijte proti ožjemu delu(konico - zaključek testa vedno položite na dno pekača,da se pri peki ne bo odpirala), premažite s stepenim jajcem, posipajte s sezamom in takoj v ogreto (navadno) pečico na 180 stopinj za cca 35 minut.
Pečene lahko po vrhu potegnete z margarino, za lepši lesk in mehkobo.


PRIPIS: nabavite kvalitetne hrenovke.
Testo pa lahko tudi razvaljate na pravokotnik, ga razrežete na ozke pramene in hrenovke spiralno ovijate.


Malčkom dober tek Iz Jožičine kuhinje.

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Omaka iz paradižnika s tremi sestavinami: italijanska skrivnost bogatega okusa

Ko pomislimo na italijansko kuhinjo, si mnogi najprej p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.