Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flancate z jogurtom.
Kvašeni flancati (foto: Jožica ostrožnik)
Kvašeni flancati (foto: Jožica ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

80 dkg gladke bele moke
1 kocko svežega kvasa (42 gr)
1.25 dcl mlačnega mleka
1 navadni čvrsti jogurt (18 dkg)
10 dkg sladkorja
2 vaninil sladkorja
1 pecilni prašek
4 rumenjaki
5 žlic ruma
3 dkg masla
1 čajna žlička soli (slaba)
nekaj kapljic vanilijeve arome
nastrgana limonina lupinica

Izdelava:

Nad soparo stepajte rumenjake, sladkor in vanili sladkor.

Kvas raztopite v mlačnem mleku.

V skledo za mesenje odmerite sol, dodajte moko, spenjena jajca, raztopljeni kvas, jogurt, rum, vanilijevo aromo in limonino lupinico ter zamesite kvašeno testo (mešajte čim dlje, da bo testo bolj fino), med mešanjem dodajte še zmehčano maslo.

Zadnjih 10 minut mešajte na višji hitrosti, da postane testo gladko in se ne trga med prsti..

Pokrito naj vzhaja 1 uro (če želite, testo lahko še enkrat premesite in ponovno vzhajate).

Vzhajano testo stresite na pomokan prt in z občutkom razvaljajte na debelino 1.5 cm, razrežite na pravokotnike, vanje zarežite eno diagonalno črto in jih zložite na pomokano krpo, pokrijte in maksimalno vzhajajte do 1 ure.

Ocvrite v vročem olju, najprej z zgornjo stranjo navzdol in pokrijte.Ko na prvi strani lepo dobijo barvo, jih obrnite in ocvrite še na drugi strani brez pokrovke.

Dobili boste približno 20 nemastnih, puhastih in lahkih flancatov.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.