Sestavine za maso:
1/2 l mleka
20 dkg pšeničnega zdroba
1 velika žlica masla
2 jajci
sol po lastnem okusu
Za paniranje:
1 jajce
10 dkg drobtin
28 do 30 celih klinčkov
olje za cvrenje
Izdelava:
Mleku dodajte sol, ga pristavite na štedilnik in zavrite.
Vrelemu mleku počasi, z mešanjem vkuhajte 20 dkg pšeničnega zdroba.
V še vročo maso dobro vmešajte 1 veliko žlico masla.
Pustite, da se ohlaja.
Še malo topli masi počasi vmešajte 2 razžvrkljani jajci ter vse temeljito premiksajte.
Na pult si postavite skodelico vode, vanjo pomočite roke, naredite iz mase za pinkponk žogico velike kroglice, iz njih pa oblikujte hruške.
Za pecelj dodajte klinček, v spodnji del hruške pa le tega obrnite, da nastane kot pravimo muha.
Hruške premažite z jajcem in posujte z drobtinami.
Tako pripravljene le še zlatorumeno ocvrite oziroma po želji.
Lahko jih ponudite k raznim omakam, mesu, golažu, lahko so samostojna jed s solato ali kot sladica s kompotom.
Recept ni zahteven, le dober oblikovalec morate biti.
Iz tega recepta boste dobil 14 do 15 hrušk.
Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno kulinarično ustvarjanje.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.