Iz Jožičine kuhinje: Ocvrte zdrobove hruške

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne ocvrte zdrobove hruške. Pripravite jih, navdušeni boste.
Ocvrte zdrobove hruške (foto: Jožica Ostrožnik)
Ocvrte zdrobove hruške (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za maso:

1/2 l mleka
20 dkg pšeničnega zdroba
1 velika žlica masla
2 jajci
sol po lastnem okusu

Za paniranje:

1 jajce
10 dkg drobtin

28 do 30 celih klinčkov
olje za cvrenje

Izdelava:

Mleku dodajte sol, ga pristavite na štedilnik in zavrite.

Vrelemu mleku počasi, z mešanjem vkuhajte 20 dkg pšeničnega zdroba.

V še vročo maso dobro vmešajte 1 veliko žlico masla.

Pustite, da se ohlaja.

Še malo topli masi počasi vmešajte 2 razžvrkljani jajci ter vse temeljito premiksajte.

Na pult si postavite skodelico vode, vanjo pomočite roke, naredite iz mase za pinkponk žogico velike kroglice, iz njih pa oblikujte hruške.

Za pecelj dodajte klinček, v spodnji del hruške pa le tega obrnite, da nastane kot pravimo muha.

Hruške premažite z jajcem in posujte z drobtinami.

Tako pripravljene le še zlatorumeno ocvrite oziroma po želji.

Lahko jih ponudite k raznim omakam, mesu, golažu, lahko so samostojna jed s solato ali kot sladica s kompotom.

Recept ni zahteven, le dober oblikovalec morate biti.

Iz tega recepta boste dobil 14 do 15 hrušk.

Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno kulinarično ustvarjanje.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Slastna jabolčna pita

Veseli december je tu in s tem tudi čas, da svojim gost...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

KUHALNICA: Popečena jajčka na divjih zeliščih

Najpomembnejši je hranilno bogat zajtrk saj bomo le tak...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz črnega ribeza

Imate radi črni ribez? Iz njega lahko pripravite odliče...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

KUHALNICA: Mehka cimetova omleta z jabolki

Mehka cimetova omleta z jabolki je primerna za vegane i...

KUHALNICA: Jogurtove kocke z borovnicami

Jogurtove kocke z borovnicami so mehko, sočno, sladko-k...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene češnje

Sezona češenj je tu. Če jih imate v izobilju, če so se ...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.