Za 4 osebe boste potrebovali:
30 dkg testenin (polžki, svedri, špageti ...)
4 češnjeve paradižnike
1/2 sveže zelene paprike
20 dkg posebne klobase
1 srednje debela čebula
2 zrna (stroka) česna
3 trdo kuhana jajčka
kis
sol in poper
2 polni jušni žlici majoneze
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)
Priprava:
Testenine skuhajte v osoljeni vodi, jih odcedite in ohladite, to naredite najprej, da se lepo ohladijo.
Na kocke narežite paradižnike, papriko, posebno klobaso, trdo kuhana jajčka.
Nasekljajte čebulo in česen.
Testenine, vso narezano zelenjavo, čebulo in česen združite v solatno skledo, začinite s poprom in dosolite, če je potrebno.
Prelijte z malo kisa, na koncu povežite z majonezo v osvežilno solato.
Najboljša je, če jo ponudite takoj. To pa zaradi tega, ker vsebuje čebulo, ki da jedi presenetljivo dober, malo svojstven okus, vendar pa solata ni dobra, če stoji dlje časa, ravno zaradi čebule.
Dodajte dekoracijo po svoji izbiri.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.