KUHALNICA: Nutelin kolač

Nutela je ena tistih pregreh, kateri se malo kdo lahko upre. Zato pripravite slasten nutelin kolač, ki vas bo očaral z okusom in puhasto teksturo. Priprava je zelo enostavna in hitra, rezultat je pa odličen! Poskusite!
Nutelin kolač (foto: OblizniPrste.si)
Nutelin kolač (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo bomo potrebovali: 200 g gladke bele moke, 4 jajca, pol žličke sode, 230 g nutele, 30 g sladkorja v prahu, žlica limoninega soka, 1,5 dl mleka

Maslo ali olje za namastitev robov, žlica nutele za premaz ali okras.

Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180°C. V skledo stresemo moko, dodamo ji sodo in premešamo.

Rumenjake ločimo od beljakov, tako da, rumenjake denemo k moki in beljake posebej v drugo skledo. V skledo z moko dodamo še nutelo, sladkor v prahu, in mleko.

Z metlico ali električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešamo, da izginejo vse grudice.

Beljake v drugi skledi, z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg, katerega postopoma, po žlicah dodajamo nutelini masi in narahlo mešamo z metlico.

Ko smo dodali ves beljak, v maso dodamo še limonin sok in premešamo.

Dno pekača obložimo s papirjem za peko, robove pa premažemo z maslom ali oljem. Maso zlijemo v pekač.

Pekač potisnemo v ogreto pečico in kolač pečemo 40-45 minut, pri 180 °C. Odvisno od vaše pečice, po 40-ih minutah preverimo z zobotrebcem, če je nutelin kolač že pečen.

Ko je pečen, ga lahko premažemo, ali drugače okrasimo z nutelo. Režemo ga na poljubne rezine.

Še več slastnih receptov boste našli tukaj.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Bananino pecivo

Slastno, sočno in mamljivo. Specite ga tudi vi, okusno ...

Velikonočni recept: Čokoladni zajci z arašidovim nadevom

Preberite recept in presenetite svoje domače s čokoladn...

Velikonočni recept: Gnezdeca

V prispevku boste našli odličen recept, po katerem bost...

Iz Jožičine kuhinje: Hitre kremne rezine

Jožica tokrat predstavlja recept za slastne kremne rezi...

Velikonočni recept: Lešnikova potica

Prihaja velika noč, potica ne sme manjkati. V prispevku...

Velikonočni recept: Čemažev prepleten zavitek

Tudi čemaž je lahko del velikonočne pojedine. Preberite...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.