KUHALNICA: Nutelin kolač

Nutella je ena tistih pregreh, ki se ji malokdo lahko upre. Zato pripravite slasten nutelin kolač, ki vas bo očaral z okusom in puhasto teksturo. Priprava je zelo enostavna in hitra, rezultat je pa odličen! Poskusite!
Nutelin kolač (Foto: Oblizniprste.si)
Nutelin kolač (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za nutelin kolač:
  • 200 g gladke bele moke,
  • 4 jajca,
  • pol žličke sode,
  • 230 g nutelle,
  • 30 g sladkorja v prahu,
  • žlico limoninega soka,
  • 1,5 dl mleka,
  • maslo ali olje za namastitev robov in
  • žlica nutelle za premaz ali okras.

 

Priprava:

1) Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180 stopinj Celzija. V skledo stresemo moko, dodamo sodo in premešamo.

2) Rumenjake ločimo od beljakov tako, da rumenjake dodamo moki in beljake posebej v drugo skledo. V skledo z moko dodamo še nutello, sladkor v prahu in mleko.

3) Z metlico ali električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešamo, da izginejo vse grudice.

4) Beljake v drugi skledi z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg, ki ga postopoma, po žlicah dodajamo nutelini masi in narahlo mešamo z metlico.

5) Ko smo dodali ves beljak, v maso dodamo še limonin sok in premešamo.

6) Dno pekača obložimo s papirjem za peko, robove pa premažemo z maslom ali oljem. Maso zlijemo v pekač.

7) Pekač potisnemo v ogreto pečico in kolač pečemo od 40 do 45 minut (odvisno od vrste pečice) pri 180 stopinj Celzija. Po približno 40 minutah preverimo z zobotrebcem, če je nutelin kolač že pečen.

8) Ko je pečen, ga lahko premažemo ali okrasimo z nutello. Režemo ga na poljubne rezine.


Še več slastnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim...

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.