KUHALNICA: Nutelin kolač

Nutela je ena tistih pregreh, kateri se malo kdo lahko upre. Zato pripravite slasten nutelin kolač, ki vas bo očaral z okusom in puhasto teksturo. Priprava je zelo enostavna in hitra, rezultat je pa odličen! Poskusite!
Nutelin kolač (foto: OblizniPrste.si)
Nutelin kolač (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo bomo potrebovali: 200 g gladke bele moke, 4 jajca, pol žličke sode, 230 g nutele, 30 g sladkorja v prahu, žlica limoninega soka, 1,5 dl mleka

Maslo ali olje za namastitev robov, žlica nutele za premaz ali okras.

Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180°C. V skledo stresemo moko, dodamo ji sodo in premešamo.

Rumenjake ločimo od beljakov, tako da, rumenjake denemo k moki in beljake posebej v drugo skledo. V skledo z moko dodamo še nutelo, sladkor v prahu, in mleko.

Z metlico ali električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešamo, da izginejo vse grudice.

Beljake v drugi skledi, z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg, katerega postopoma, po žlicah dodajamo nutelini masi in narahlo mešamo z metlico.

Ko smo dodali ves beljak, v maso dodamo še limonin sok in premešamo.

Dno pekača obložimo s papirjem za peko, robove pa premažemo z maslom ali oljem. Maso zlijemo v pekač.

Pekač potisnemo v ogreto pečico in kolač pečemo 40-45 minut, pri 180 °C. Odvisno od vaše pečice, po 40-ih minutah preverimo z zobotrebcem, če je nutelin kolač že pečen.

Ko je pečen, ga lahko premažemo, ali drugače okrasimo z nutelo. Režemo ga na poljubne rezine.

Še več slastnih receptov boste našli tukaj.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Polpeti iz bučk

Prihaja sezona bučk, iz njih lahko pripravite zelo okus...

Iz Jožičine kuhinje: Čufti

Slastni in okusni čufti. Ste jih že kdaj pripravljali? ...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Iz Jožičine kuhinje: Pita s sirom - burek

Iz Jožičine kuhinje je tokrat pridišalo po pravem in sl...

Iz Jožičine kuhinje: Maslene kristalne rožice

Pred vrati so prazniki, december je mesec, ko se družin...

Iz Jožičine kuhinje: Gosenice

Tokrat je Jožica spekla okusne in hrustljave gosenice. ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.