Za pripravo bomo potrebovali: 200 g gladke bele moke, 4 jajca, pol žličke sode, 230 g nutele, 30 g sladkorja v prahu, žlica limoninega soka, 1,5 dl mleka
Maslo ali olje za namastitev robov, žlica nutele za premaz ali okras.
Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180°C. V skledo stresemo moko, dodamo ji sodo in premešamo.
Rumenjake ločimo od beljakov, tako da, rumenjake denemo k moki in beljake posebej v drugo skledo. V skledo z moko dodamo še nutelo, sladkor v prahu, in mleko.
Z metlico ali električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešamo, da izginejo vse grudice.
Beljake v drugi skledi, z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg, katerega postopoma, po žlicah dodajamo nutelini masi in narahlo mešamo z metlico.
Ko smo dodali ves beljak, v maso dodamo še limonin sok in premešamo.
Dno pekača obložimo s papirjem za peko, robove pa premažemo z maslom ali oljem. Maso zlijemo v pekač.
Pekač potisnemo v ogreto pečico in kolač pečemo 40-45 minut, pri 180 °C. Odvisno od vaše pečice, po 40-ih minutah preverimo z zobotrebcem, če je nutelin kolač že pečen.
Ko je pečen, ga lahko premažemo, ali drugače okrasimo z nutelo. Režemo ga na poljubne rezine.
Še več slastnih receptov boste našli tukaj.