Za testo potrebujete:
3 jajca
6 žlic sladkorja
8 žlic olja
8 žlic mehke moke + 1/2 pecilnega
Izdelava: cela jajca in sladkor zmiksati v penasto zmes, počasi prilivati olje, na koncu pazljivo ročno primešati moko s pecilnim.
Za nadev potrebujete:
3 jajca
6 žlic sladkorja
1/2 kg nepasirane skute
1 mali lonček kisle smetane (180 gr)
1 vanilijev puding (prašek primešati kar suh)
1 vanili sladkor
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)
Izdelava: vse sestavine za nadev rahlo ročno premešati.
Rabite še namaščen tortni model premera 26 cm (peki papir ni potreben).
Testo vliti točno na sredino modela (ne ga razmazati), filo vliti točno na sredino testa (oboje se bo samo razlezlo).
Peči v naprej ogreti pečici na 180 stopinj 1/2 ure.
Pečeno skutino tortico ohladite v modelu (se vam bo lepše rezala).
Osvežilen pozdrav iz Jožičine kuhinje.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.