Endokrinolog ne bi pojedel paradižnika iz konzerve.
Endokrinolog iz univerze Missouri Frederick Vom Saal pravi, da paradižnik v konzervi vsebuje bisfenol A. To je sintetični estrogen, ki ga povezujejo z obolenjem črevesja in srca ter debelostjo. Svetuje, da namesto njega raje kupujete paradižnik, ki je v steklenem kozarcu ali kartonskem pakiranju.
Toksikologinja, znanstvenica Olga Naidenko ne bi nikoli jedla pokovke iz mikrovalovne pečice.
Kemikalije, ki so sestavni del vrečke, v kateri nastane pokovka, so namreč zelo škodljive. Med drugim povzročajo neplodnost, ostajajo v telesu in se leta in leta nalagajo. Svetuje, da pokovko pripravljate na stari način – v loncu z žlico maščobe.
Onkolog Rick North ne bi nikoli pil mleka, ki so mu dodani umetni hormoni. Proizvajalci mleka dodajajo kravam rasni hormon, da povečajo proizvodnjo mleka. Zaradi tega je vse več infekcij vimena in celo gnoja v mleku. Ta hormon pa povzroča tudi povečanje inzulina v krvi, povzroča raka dojke, prostate in debelega črevesja.
Svetuje, če je le mogoče, da mleko kupujete od lokalnega kmeta, še surovo in ga doma prekuhate. Če ga kupite v trgovini, preberite, kaj vse mu je dodano, ne kupujte mleka, ki ima dodane umetne hormone.
Agronom Mark Kastel ne bi nikoli jedel jabolka iz trgovine.
Kot pravi, so jabolka, ki jih kupujemo v trgovini na prvem mestu po vsebnosti pesticidov. Da ohranjajo lepo obliko, sijaj, da ne gnijejo, so prepojeni s pesticidi. Ti pa povzročajo rakava obolenja, študija je pokazala, da pesticidi povzročajo lahko celo Parkinsonovo bolezen.
Svetuje, da kupujete domača jabolka.