KUHALNICA: Por namesto zeljnate glave - okusno!

Danes je res prav zabaven dan. Vse dopoldne sem kraljevala pod našo streho sama, kar je bil sploh užitek. A dvomim, da bi mi tišina na dolgi rok prijala. Nisem te sorte, na srečo. Načrtovala sem dobro jed iz zeljnate glave, a je ideja padla v vodo, ker …
"Porovo zelje" (foto: Milena Miklavčič)
"Porovo zelje" (foto: Milena Miklavčič)
"Porovo zelje" (foto: Milena Miklavčič) Odlična sladica brez imena (foto: Milena Miklavčič)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V novi rubriki Kuhalnica boste našli obilo receptov za okusna in poceni kosila, malice, sladice. Naša ambasadorka Milena Miklavčič vam bo iz prve roke pokazala, da je lahko kuhanje tudi poceni in morda še slajše!


Že včeraj sem načrtovala, da gre pod nož še zadnja glava zgodnjega zelja. Sladko zelje s krompirjem in ocvirki je nekaj, kar bi lahko jedla dan za dnem.
A glej ga, vraga!
Ko sem jo vzela v roke, sem hitro ugotovila, da je povsem podobna naši politiki: na zunaj lepa, znotraj pa gnila!
Brez slabe vesti, celo zelo strastno, sem jo zabrisala tja, kjer ji je mesto: na kompost.

Kaj sedaj, jebelacesta? Krompir se je že kuhal! Potem pa se mi pogled ustavi na poru.
Moram reči, da je por edina zelenjava, ki mu je deževje koristilo.
Ok, pa poskusimo!
Narezala sem ga na kolobarčke, pustila sem, da so vreli le kakšnih 7-10 minut.
Zmiksala krompir, dodala obiloooo česna, ocvirke s čebulo in – seveda - por, večji del vode sem prej odlila v posebno skledo, bo jutri za juho.
Proti pričakovanjem je bila jed, ki ji ne vem imena, zelooo dobra!
Res - zelo.
Poskusite še vi, ne bo vam žal.

Za posladek malo drugačne palačinke. Masa zanje - klasična (jogurtov lonček mleka, enako količino donata, sol, jajce, moka, malo vanilije, kanček limonine naribane lupine), a sem jih spekla v manjši ponvici, da sem jo laže 'okrancljala' s skuto in jagodami (že tretjič letos rodijo).

Počakala pol ure, potem pa še kapučino, na terasi, s knjigo v roki.
Pa dober tek tudi vam, če se vam bo zdela ideja dovolj slastna, da jo posnemate.
Cenovno je nadvse ugodna: porovo zelje je itak zastonj, ker so sestavine domače, koliko pa med brati stane eno jajce, četrt litra mleka in cca 10 dkg moke, pol 'piksne' skute, sladkor ... pa ne vem, a več kot cca dva evra - ne.


»Kuham rada, a pogosto me prav pomanjkanje idej o tem, kaj skuhati, spravlja ob živce. Recepti, ki jih najdem v knjigah, morebiti tudi revijah, so pogosto zelo komplicirani in zahtevajo veliko časa. Jaz ga pa nimam. Ko vidim, da moram tehtati in paziti na količino, obrnem list in me ne zanima več.
Ljubim preproste recepte iz prakse. Vsakdanje. Za takšne jedi, ki teknejo …«

 
Naši ambasadorki Mileni Miklavčič se lahko pridružite tudi v Facebook skupini TUKAJ.
Morda te zanima tudi:

Jesenska poslastica z jabolki in orehi

V prispevku boste našli recept, ki bo zagotovo postal e...

Iz Jožičine kuhinje: Kavina rolada

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za vse ljubitelje ka...

Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko ...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčna pita

Iz Jožičine kuhinje je zadišalo po okusni in hitro prip...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Misel za 27. september

Portal MojaLeta.si vam vsako jutro podarja pozitivno mi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.