KUHALNICA: Sadna plošča s snegom

Sadna plošča s snegom je sladica mojega otroštva. Ker smo imeli doma vedno veliko jagod, smo jih spravili tudi za ozimnico. Tako smo lahko tudi med zimo oblagali ploščo s snegom s sladkimi domačimi jagodami.
Sadna plošča s snegom (foto: OblizniPrste.si)
Sadna plošča s snegom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sadna plošča s snegom – sestavine:
Biskvit:
• 4 rumenjaki
• 200 g kristalnega sladkorja
• 150 g margarine (lahko tudi olje)
• 280 g bele moke
• pol žličke sode bikarbone
• 1/8 litra mleka
• nastrgan olup limone

Sadni nadev:
• jagode
• borovnice
• po želji lahko tudi drugo sadje

Sneg:
• 4 beljaki
• 4 žlice sladkorja v prahu

Sadna plošča s snegom – postopek:
Rumenjake ločimo od beljakov in jih v posodi zmiksamo skupaj z 200 g kristalnega sladkorja. Beljake prihranimo za sneg, s katerim bomo prekrili sadno ploščo. Dodamo 150 g margarine, ki jo predčasno omehčamo na sobni temperaturi. Penasto umešamo.

Nato dodamo polovico natehtane moke, nariban limonin olupek in 1/8 litra mleka. Dobro premešamo z električnim mikserjem.

Na koncu dodamo še drugo polovico moke, kateri smo primešali pol žličke sode bikarbone. Premešamo z lopatko ali na najnižji stopnji z električnim mikserjem.

Pečico segrejemo na 180°C. Maso za biskvit enakomerno porazdelimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo približno 20-25 minut na 180°C.

Ko je lepe zlato rjave barve, z zobotrebcem preverimo, če je dovolj pečen.

Medtem ko se biskvit peče, narežemo jagode na rezine. Še topel biskvit obložimo z rezinami jagod in ga potrosimo z borovnicami. Tako jagode kot tudi borovnice so lahko sveže nabrane ali iz skrinje.

Iz 4 beljakov in 4 žlic sladkorja v prahu stepemo trd beljakov sneg.

S snegom premažemo sadno oblogo.

Pekač za nekaj minut postavimo nazaj v še ogreto pečico, da se beljak malenkost zapeče – dobi zlato barvo.

Sadna plošča s snegom je zelo sočno pecivo in bo navdušila vas in vaše goste.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Mehki buhteljni

Jožica svetuje, kako speči buhteljne, da bo ti zares me...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši pustni krofi

V prispevku boste našli recept za najboljše pustne krof...

Iz Jožičine kuhinje: Preprosto babičino pecivo z jabolki

Babice so takšne, da poleg kosila vedno rade pripravijo...

Iz Jožičine kuhinje: Kruhovi cmoki

Vam ostaja kruh ali žemlje? Iz njih lahko pripravite ze...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati

Iz Jožičine kuhinje prihaja tokrat enostaven recept za ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.