KUHALNICA: Sadna plošča s snegom

Sadna plošča s snegom je sladica mojega otroštva. Ker smo imeli doma vedno veliko jagod, smo jih spravili tudi za ozimnico. Tako smo lahko tudi med zimo oblagali ploščo s snegom s sladkimi domačimi jagodami.
Sadna plošča s snegom (foto: OblizniPrste.si)
Sadna plošča s snegom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sadna plošča s snegom – sestavine:
Biskvit:
• 4 rumenjaki
• 200 g kristalnega sladkorja
• 150 g margarine (lahko tudi olje)
• 280 g bele moke
• pol žličke sode bikarbone
• 1/8 litra mleka
• nastrgan olup limone

Sadni nadev:
• jagode
• borovnice
• po želji lahko tudi drugo sadje

Sneg:
• 4 beljaki
• 4 žlice sladkorja v prahu
 
PREBERITE TUDI: Odličen recept: Jagode s skutnim nadevom

Sadna plošča s snegom – postopek:
Rumenjake ločimo od beljakov in jih v posodi zmiksamo skupaj z 200 g kristalnega sladkorja. Beljake prihranimo za sneg, s katerim bomo prekrili sadno ploščo. Dodamo 150 g margarine, ki jo predčasno omehčamo na sobni temperaturi. Penasto umešamo.

Nato dodamo polovico natehtane moke, nariban limonin olupek in 1/8 litra mleka. Dobro premešamo z električnim mikserjem.

Na koncu dodamo še drugo polovico moke, kateri smo primešali pol žličke sode bikarbone. Premešamo z lopatko ali na najnižji stopnji z električnim mikserjem.

Pečico segrejemo na 180°C. Maso za biskvit enakomerno porazdelimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo približno 20-25 minut na 180°C.

Ko je lepe zlato rjave barve, z zobotrebcem preverimo, če je dovolj pečen.

Medtem ko se biskvit peče, narežemo jagode na rezine. Še topel biskvit obložimo z rezinami jagod in ga potrosimo z borovnicami. Tako jagode kot tudi borovnice so lahko sveže nabrane ali iz skrinje.

Iz 4 beljakov in 4 žlic sladkorja v prahu stepemo trd beljakov sneg.

S snegom premažemo sadno oblogo.

Pekač za nekaj minut postavimo nazaj v še ogreto pečico, da se beljak malenkost zapeče – dobi zlato barvo.

Sadna plošča s snegom je zelo sočno pecivo in bo navdušila vas in vaše goste.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.