Sadna plošča s snegom – sestavine:
Biskvit:
• 4 rumenjaki
• 200 g kristalnega sladkorja
• 150 g margarine (lahko tudi olje)
• 280 g bele moke
• pol žličke sode bikarbone
• 1/8 litra mleka
• nastrgan olup limone
Sadni nadev:
• jagode
• borovnice
• po želji lahko tudi drugo sadje
Sneg:
• 4 beljaki
• 4 žlice sladkorja v prahu
PREBERITE TUDI: Odličen recept: Jagode s skutnim nadevom
Sadna plošča s snegom – postopek: Rumenjake ločimo od beljakov in jih v posodi zmiksamo skupaj z 200 g kristalnega sladkorja. Beljake prihranimo za sneg, s katerim bomo prekrili sadno ploščo. Dodamo 150 g margarine, ki jo predčasno omehčamo na sobni temperaturi. Penasto umešamo.
Nato dodamo polovico natehtane moke, nariban limonin olupek in 1/8 litra mleka. Dobro premešamo z električnim mikserjem.
Na koncu dodamo še drugo polovico moke, kateri smo primešali pol žličke sode bikarbone. Premešamo z lopatko ali na najnižji stopnji z električnim mikserjem.
Pečico segrejemo na 180°C. Maso za biskvit enakomerno porazdelimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo približno 20-25 minut na 180°C.
Ko je lepe zlato rjave barve, z zobotrebcem preverimo, če je dovolj pečen.
Medtem ko se biskvit peče, narežemo jagode na rezine. Še topel biskvit obložimo z rezinami jagod in ga potrosimo z borovnicami. Tako jagode kot tudi borovnice so lahko sveže nabrane ali iz skrinje.
Iz 4 beljakov in 4 žlic sladkorja v prahu stepemo trd beljakov sneg.
S snegom premažemo sadno oblogo.
Pekač za nekaj minut postavimo nazaj v še ogreto pečico, da se beljak malenkost zapeče – dobi zlato barvo.
Sadna plošča s snegom je zelo sočno pecivo in bo navdušila vas in vaše goste.
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.