KUHALNICA: Sadna plošča s snegom

Sadna plošča s snegom je sladica mojega otroštva. Ker smo imeli doma vedno veliko jagod, smo jih spravili tudi za ozimnico. Tako smo lahko tudi med zimo oblagali ploščo s snegom s sladkimi domačimi jagodami.
Sadna plošča s snegom (foto: OblizniPrste.si)
Sadna plošča s snegom (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sadna plošča s snegom – sestavine:
Biskvit:
• 4 rumenjaki
• 200 g kristalnega sladkorja
• 150 g margarine (lahko tudi olje)
• 280 g bele moke
• pol žličke sode bikarbone
• 1/8 litra mleka
• nastrgan olup limone

Sadni nadev:
• jagode
• borovnice
• po želji lahko tudi drugo sadje

Sneg:
• 4 beljaki
• 4 žlice sladkorja v prahu
 
PREBERITE TUDI: Odličen recept: Jagode s skutnim nadevom

Sadna plošča s snegom – postopek:
Rumenjake ločimo od beljakov in jih v posodi zmiksamo skupaj z 200 g kristalnega sladkorja. Beljake prihranimo za sneg, s katerim bomo prekrili sadno ploščo. Dodamo 150 g margarine, ki jo predčasno omehčamo na sobni temperaturi. Penasto umešamo.

Nato dodamo polovico natehtane moke, nariban limonin olupek in 1/8 litra mleka. Dobro premešamo z električnim mikserjem.

Na koncu dodamo še drugo polovico moke, kateri smo primešali pol žličke sode bikarbone. Premešamo z lopatko ali na najnižji stopnji z električnim mikserjem.

Pečico segrejemo na 180°C. Maso za biskvit enakomerno porazdelimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo približno 20-25 minut na 180°C.

Ko je lepe zlato rjave barve, z zobotrebcem preverimo, če je dovolj pečen.

Medtem ko se biskvit peče, narežemo jagode na rezine. Še topel biskvit obložimo z rezinami jagod in ga potrosimo z borovnicami. Tako jagode kot tudi borovnice so lahko sveže nabrane ali iz skrinje.

Iz 4 beljakov in 4 žlic sladkorja v prahu stepemo trd beljakov sneg.

S snegom premažemo sadno oblogo.

Pekač za nekaj minut postavimo nazaj v še ogreto pečico, da se beljak malenkost zapeče – dobi zlato barvo.

Sadna plošča s snegom je zelo sočno pecivo in bo navdušila vas in vaše goste.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.