Kaj bi se zgodilo, če ne bi več jedli mesa?

Vas zanima, kaj bi se zgodilo z vašim telesom, če bi prenehali jesti meso? Preberite v prispevku!
	Jesti ali ne jesti meso? (foto: Freepik.com)
Jesti ali ne jesti meso? (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogi zatrjujejo, da naše telo mesa ne potrebuje za svoje zdravo in normalno delovanje. Nekateri menijo, da lahko s tem, ko prenehamo jesti meso, naredimo veliko dobrega za svoje zdravje in za okolje, piše na spletni strani http://www.healthyfoodstar.com. 

Katere naj bi bile prednosti, če bi prenehali jesti meso?
Izgubili boste odvečno telesno težo
Debelost je v današnjem času zelo velika težava. Prekomerno hranjenje povzroča mnogo bolezni. Meso vsebuje veliko maščob, kar naj bi povzročalo prekomerno telesno težo. Zato naj bi vegetarijanci imeli veliko manj težav z odvečnimi kilogrami.

Preprečili boste vnetja
Ljudje, ki ne jedo mesa, imajo veliko manj težav z vnetji v telesu. Vnetni procesi, ki nastajajo v organizmu pa so lahko posledica večih bolezni, tudi raka, bolezni srca in sladkorne.

Bolj čisto okolje
Če prenehate jesti meso, s tem poskrbite tudi za bolj čisto okolje okrog sebe. Okrog 30-odstotkov okolja, v katerem živimo, je namenjenega za vzrejo živali, ki jih nato uporabimo za hrano.

(Op. a.)V današnjem času je težje najti kvalitetno meso. Živali za vzrejo so hranjene z antibiotiki, rasnimi hormoni. Vse to pa vpliva tudi na naše zdravje in počutje. Če brez mesa ne morete, potem poskušajte količino zmanjšati. Meso je zdravo, če je vzgojeno pri lokalnemu kmetu, vzrejeno z naravnimi živili. Mešana prehrana je morda še vedno najboljša za naše telo. Tisti, ki mesa ne jedo, morda nehote in še pogosteje posegajo po ogljikovih hidratih, za katere pa vemo, da prav tako povzročajo debelost in bolezni.

Kakšno je vaše mnenje? Jeste meso ali ne? Zapišite svoje mnenje v komentar!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Šok za vse po 40. letu starosti: Tlak nad 130 podvoji tveganje za infarkt

Tlak, ki je »samo malo visok«, ni več nedolžen. Strokov...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 nenavadne zdravilne rastline, ki lajšajo simptome menopavze (iz raziskave)

Vročinski oblivi, potenje, razdražljivost, spremembe ra...

Skritna moč regrata: raziskave kažejo, da lahko celo uniči rakave celice

Regrat je za mnoge le trdovraten plevel, ki ga je treba...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.