Kaj bi se zgodilo, če ne bi več jedli mesa?

Vas zanima, kaj bi se zgodilo z vašim telesom, če bi prenehali jesti meso? Preberite v prispevku!
	Jesti ali ne jesti meso? (foto: Freepik.com)
Jesti ali ne jesti meso? (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogi zatrjujejo, da naše telo mesa ne potrebuje za svoje zdravo in normalno delovanje. Nekateri menijo, da lahko s tem, ko prenehamo jesti meso, naredimo veliko dobrega za svoje zdravje in za okolje, piše na spletni strani http://www.healthyfoodstar.com. 

Katere naj bi bile prednosti, če bi prenehali jesti meso?
Izgubili boste odvečno telesno težo
Debelost je v današnjem času zelo velika težava. Prekomerno hranjenje povzroča mnogo bolezni. Meso vsebuje veliko maščob, kar naj bi povzročalo prekomerno telesno težo. Zato naj bi vegetarijanci imeli veliko manj težav z odvečnimi kilogrami.

Preprečili boste vnetja
Ljudje, ki ne jedo mesa, imajo veliko manj težav z vnetji v telesu. Vnetni procesi, ki nastajajo v organizmu pa so lahko posledica večih bolezni, tudi raka, bolezni srca in sladkorne.

Bolj čisto okolje
Če prenehate jesti meso, s tem poskrbite tudi za bolj čisto okolje okrog sebe. Okrog 30-odstotkov okolja, v katerem živimo, je namenjenega za vzrejo živali, ki jih nato uporabimo za hrano.

(Op. a.)V današnjem času je težje najti kvalitetno meso. Živali za vzrejo so hranjene z antibiotiki, rasnimi hormoni. Vse to pa vpliva tudi na naše zdravje in počutje. Če brez mesa ne morete, potem poskušajte količino zmanjšati. Meso je zdravo, če je vzgojeno pri lokalnemu kmetu, vzrejeno z naravnimi živili. Mešana prehrana je morda še vedno najboljša za naše telo. Tisti, ki mesa ne jedo, morda nehote in še pogosteje posegajo po ogljikovih hidratih, za katere pa vemo, da prav tako povzročajo debelost in bolezni.

Kakšno je vaše mnenje? Jeste meso ali ne? Zapišite svoje mnenje v komentar!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Več vrst sladkorja: Kateremu se moramo izogibati?

Sukroza (saharoza), glukoza in fuktoza so vrste sladkor...

Izšla je decembrska številka revije Vzajemnost 2025

Osnovna ideja Rdečega križa je pomagati pri ohranjanju ...

Iz raziskave: Multivitamini so ključ do boljšega spomina in kognitivnih sposobnosti

Tako kaže najnovejša raziskava, s katero ugotavljajo, d...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.