Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen domači evrokrem, ki bo šel v slast vam in vašim domačim!
Naredite sami čokoladni namaz. (foto: Freepik.com)
Naredite sami čokoladni namaz. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Veliko bolj zdrav je, zato ga naredite tudi vi. Zanj potrebujete 150 ml vode, 300 gramov sladkorja, dva vanilin sladkorja, 200 gramov masla, 200 gramov mleka v prahu, 100 gramov čokolade, 100 gramov bele čokolade.

V posodo nalijte vodo, dodajte sladkor in vanilijev sladkor. Segrevajte na zmerni temperaturi tako dolgo, da se sladkor stopi. Mešajte. Ko se stopi in zavre, odstavite in počakajte, da se shladi. Ko je hladno, dodajte maslo in mleko v prahu. Dobro premešajte s paličnim mešalnikom in razdelite na dva enaka dela.

Na pari stopite najprej belo čokolado in dodajte v en del zmesi. Dobro premešajte. Nato stopite še temno čokolado in jo dodajte drugi zmesi. Nato v kozarec s pokrovom nalijte istočasno obe masi, da dobite temno beli evrokrem.

Pokrijte in hranite v temnem in hladnem prostoru.

 
Vir: aura.ba

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Prazniki brez slabe vesti: kako jesti zdravo v prazničnem času

Praznični čas je za mnoge obdobje veselja, druženja in ...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

Kdo prejme MojaLeta darila?

V mesecu novembru smo podelili kar štiri čudovite nagra...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.