Jablane so obrodile, sedaj je pravi čas, da spečemo peciva iz jabolk. Mednje zagotovo sodi tudi jabolčni zavitek. Na način, kot so ga pekle že nekoč naše babice.
Tukaj je enostaven in zelo okusen recept.
Za pripravo boste potrebovali en zavitek vlečenega testa, lahko pa ga pripravite tudi sami. En kilogram kislih jabolk, sladkor, maslo, cimet, rozine.
Testo najprej lepo razvaljajte, nato pa ga premažite s stopljenim maslom. Naribajte jabolka, jih potresite po testu, posujte s sladkorjem, dodajte cimet in rozine, če vam te ustrezajo. Prej jih namočite za nekaj minut v rum.
Nato testo zvijte in položite na z maslom namazan pekač. Testo na več mestih prebodite z vilicami. Namažite ga s stopljenim maslom in pecite v naprej ogreti pečici približno 40 minut na 180 stopinj Celzijah, oziroma tako dolgo, da lepo porjavi.
Ko se nekoliko ohladi, ga lahko postrežete. Da bo šel še bolj v slast, ga potresite še s sladkorjem v prahu. Dober tek!