Najboljši recept za domače "bounty" čokoladice

Ena naših ljubših sladic so doma pripravljene presne kokosove čokoladice, saj se okus kokosa in čokolade odlično dopolnjujeta. Ker ne vsebujejo umetnih barvil, konzervansov in rafiniranega sladkorja,… si takšno sladico privoščimo z lažjim srcem.
Najboljše bounty čokoladice (foto: Tina Teršek)
Najboljše bounty čokoladice (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za "bounty" čokoladice bomo potrebovali:
Sestavine za sredico:
180g presnega ribanega kokosa*
20g presnega kokosovega olja*
40g presnega kokosovega masla*
15ml presnega agavinega sirupa(ali po okusu)*
1 žlička presnega medu* (za vegane dodatna žlička presnega agavinega sirupa*)
Ščepec nerafinirane himalajske soli*
Ščepec vanilije v prahu(ali pol sredice enega vanilijevega stroka)*
1dcl presnega rastlinskega mleka*(če tega nimate, lahko nadomestite z vodo)
*iz kontrolirane ekološke pridelave

Čokoladni preliv:
60g presnega kakavovega masla*
45g presnega kakava v prahu*
15ml presnega agavinega sirupa*
10g presne algarrobe (mesquite)*

Vse sestavine razen kokosovega olja in kokosovega masla damo v posodo. Maslo in olje stopimo nad paro in ju nato dodamo k ostalim sestavinam. Z roko dobro premešamo maso, ki se mora sprijemati. Pripravimo si pravokoten model, ki ga obložimo s folijo. Če nimamo modela, si lahko pomagamo tudi s plastično posodo za shranjevanje živil. Maso dobro pritisnemo ob dno in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 30 minut.

Ko je masa ohlajena, jo previdno razrežemo na poljubno velike pravokotnike in jih postavimo v hladilnik. Med tem pripravimo čokoladni preliv. Nad paro stopimo kakavovo in kokosovo maslo, dodamo kakav v prahu, agavin sirup in algarrobo. Zmes dobro premešamo saj ne sme vsebovati grudic. V tako pripravljen preliv pomakamo pravokotnike in jih odložimo na desko obloženo s peki papirjem. Postavimo jih v zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Postopek pomakanja ponovimo 2-3 krat. Ko jih pomočimo zadnjič, jih lahko posujemo z ribanim kakavom.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.