Če želimo lahko dodamo tudi fižol, za boljši okus pa tudi kakšen košček prekajene slanine. Za osnovni recept potrebujemo:
3 velike krompirje
dva korenčka
šopek kopriv
šopek čemaža
nekaj listov regrata
olivno olje
sonce
Krompir in korenček operemo, narežemo na večje kocke in damo kuhat v večji lonec. Ko sta krompir in korenje kuhana, ju odcedimo, v vodo v kateri smo ju kuhali, pa damo šopek kopriv, čemaž in regrat. Po potrebi dolijemo še nekaj vode ali zelenjavne jušne osnove. Vse skupaj zavremo, čemaž, koprive in regrat pa s kuhalnico potisnemo od dno lonca.
Počasi nekaj minut kuhamo in nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo kuhan krompir in korenček, solimo po okusu. Za zabelo dodamo nekaj kapljic olivnega olja, preden jed postrežemo, jo okrasimo s cvetovi čemaža ali drobno sesekljanimi listi čemaža.
PREBERITE TUDI: Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.