Najboljši recept za kvašene flancate

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 28.1.2018
Imate radi flancate? Poskusite tokrat s peko kvašenih flancatov. Recept vas bo navdušil.
Kvašeni flancati (foto: Fala)
Kvašeni flancati (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
1 kocka kvasa Fala
1,25 dl mleka
18 dag jogurta
56 dag moke
6 dag sladkorja
2 vanilin sladkorja
4 rumenjaki
5 žlic ruma
3 dag masla
1,5 male žličke soli
nekaj kapljic vanilin koncentrata
limonina lupinica



Nad soparo zmešamo rumenjake, sladkor in vanilin sladkor, kvas Fala pa raztopimo v toplem mleku. V posodo odmerimo sol, dodamo moko, spenjena jajca, raztopljeni kvas, jogurt, rum, vanilin koncentrat in naribano lupinico neškropljene limone ter zamesimo kvašeno testo. Med mešanjem dodamo še zmehčano maslo. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da postane testo gladko in se ne trga med prsti. Testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo pregnetemo in ga damo ponovno vzhajati. Ko je testo drugič vzhajalo, ga stresemo na pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Nato ga razvaljamo, razrežemo na pravokotnike in vse zložimo na pomokano krpo (iz obrezanih delov lahko oblikujemo krofe – dobro pregnetemo, pustimo nekaj minut počivati, nato oblikujemo približno 8 dag težke kroglice). Prekrijemo jih z drugo krpo in pustimo ponovno vzhajati.

V vzhajane flancate zarežemo črto in jih ocvremo v vročem olju. Položimo jih z gornjo stranjo navzdol v olje in pokrijemo s pokrovko. Ko se na eni strani lepo obarvajo, jih obrnemo in ocvremo na drugi strani brez pokrovke.

Ocvrte flancate zložimo na papirnato serveto, da vpijejo odvečno maščobo. Ko se malo ohladijo, jih posujemo z mletim sladkorjem.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.