Nasveti za popolno pečen kostanj

Imate radi kostanj? Ga raje kuhate ali pečete? Če je tudi vam ljubši pečen, potem si preberite nekaj nasvetov, s katerimi bo ta zares najboljši!
Pripravite popoln pečen kostanj. (foto: pexels.com)
Pripravite popoln pečen kostanj. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Jesen je tudi letos bogato postregla s kostanjem. Je pa res, da je letos v njem tudi pogost obiskovalec – črv. A naj vas to ne odvrne od kuhanja in pečenja tega okusnega sadeža, le malce bolj previdni bodite.
Če imate raje pečen kostanj, potem boste zagotovo veseli teh nasvetov. Če jih boste upoštevali, boste imeli popolno pečen kostanj tudi vi.

Preden se lotite peke, je kostanj dobro za eno uro ali dve potopiti v vodo. Kostanj torej dajte v skledo, čez nalijte vodo in počakajte nekaj ur. s tem boste dosegli, da bo lupina bolj mehka in veliko lažje boste zarezali vanjo. Kostanj pa se bo kasneje tudi veliko lepše spekel.

Kako kostanj zarezati, da se bo hitro in lažje olupil?
Preden kostanj spečemo, je potrebno v lupinico le tega zarezati z nožičem. V nasprotnem vam bo kostanj počil in naredil pravo umazanijo, sploh, če ga boste pekli v pečici.

Vzemite oster nožiček, a pri rezanju bodite previdni. Zarežite le v lupino kostanja. Naredite križec na trebuščku, na tak način se bo kostanj med peko razprl in v sekundi ga boste lahko olupili oziroma spravili ven iz njegove lupine.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.