Nasveti za popolno pečen kostanj

Imate radi kostanj? Ga raje kuhate ali pečete? Če je tudi vam ljubši pečen, potem si preberite nekaj nasvetov, s katerimi bo ta zares najboljši!
Pripravite popoln pečen kostanj. (foto: pexels.com)
Pripravite popoln pečen kostanj. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Jesen je tudi letos bogato postregla s kostanjem. Je pa res, da je letos v njem tudi pogost obiskovalec – črv. A naj vas to ne odvrne od kuhanja in pečenja tega okusnega sadeža, le malce bolj previdni bodite.
Če imate raje pečen kostanj, potem boste zagotovo veseli teh nasvetov. Če jih boste upoštevali, boste imeli popolno pečen kostanj tudi vi.

Preden se lotite peke, je kostanj dobro za eno uro ali dve potopiti v vodo. Kostanj torej dajte v skledo, čez nalijte vodo in počakajte nekaj ur. s tem boste dosegli, da bo lupina bolj mehka in veliko lažje boste zarezali vanjo. Kostanj pa se bo kasneje tudi veliko lepše spekel.

Kako kostanj zarezati, da se bo hitro in lažje olupil?
Preden kostanj spečemo, je potrebno v lupinico le tega zarezati z nožičem. V nasprotnem vam bo kostanj počil in naredil pravo umazanijo, sploh, če ga boste pekli v pečici.

Vzemite oster nožiček, a pri rezanju bodite previdni. Zarežite le v lupino kostanja. Naredite križec na trebuščku, na tak način se bo kostanj med peko razprl in v sekundi ga boste lahko olupili oziroma spravili ven iz njegove lupine.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Če si boste na obraz položili krompir ...

Krompir, paradižnik, čebula, vse to in še več surove ze...

Lepotni trik, ki hitro odpravi suho kožo

Imate tudi vi v zimskem času težave s suho kožo po tele...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Najboljši trik, ki takoj pobeli zobe!

Z naravnim i živili, ki so zelo zdravilna, lahko pobeli...

Nenavadna metoda, ki v nekaj minutah odmaši zamašeni nos!

S to neverjetno tehniko bo vaših težav s smrkavim nosom...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Se prebujate utrujeni? To je lahko glavni krivec ...

Da bi se znebili občutka utrujenosti tudi po osmih urah...

Preberite, zakaj po 50. letu starosti ne bi smeli jesti kruha

Strokovnjaki pravijo, da ljudje, ki dopolnijo 50 let, n...

Kako prepoznate energijskega vampirja? Je v vaši bližini?

Ste čustveno izčrpani po pogovoru s prijateljem, sodela...

Kako pozimi prezračevati brez izgube toplote – praktični nasveti za vsak dom

Ko se temperature spustijo in ogrevanje deluje na polno...

SEDEČA JOGA: 5 vaj, ki izboljšujejo gibljivost, ravnotežje in okrepijo moč

Sedeča joga ali joga na stolu je ena izmed tistih oblik...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.