Naredite jabolčni čips
Jabolka so polna antioksidantov, še največ se jih skriva prav v olupkih. Polna so tudi vitamina C. zato ne zavrzite olupkov, iz njih lahko naredite okusen priboljšek, to je jabolčni čips. Jabolčne olupke navlažite z vodo, dodajte jim žličko medu in cimet, premešajte, nato pa jih razporedite na pekač, ki je obložen s peki papirjem in pecite v pečici, ogreti na 150 stopinj C, dokler ne postanejo lepo hrustljavi.
Skuhajte čaj
Tudi čaj lahko pripravite iz jabolčnih olupkov. Potrebujete dve pesti olupkov, liter vode, cimet, med in limonin sok. Skuhajte v vodi jabolčne olupke, dodajte ji tudi cimet. Ko se nekoliko ohladi, precedite, tekočini dodajte še med in limonin sok. Okusen čaj bo navdušil vse člane družine!
Osvežilni in zdravilni napitek
Skuhate lahko tudi jabolčne olupke, dodate cimet, ingver. Pustite, da narahlo vre deset minut, nato pustite, da se nekoliko ohladi in precedite. Ko je napitek hladen, mu lahko dodate med, limoni ali pomarančni sok. Osvežilno in krepčilno!