Čiščenje trdovratne umazanije in zažgane maščobe je mnogokrat brez čistila, ki vsebuje strupene in agresivne kemikalije, skoraj nemogoče.
S tem naravnim nasvetom pa vam lahko uspe priti brez velikega truda do lepe pečice! Potrebujete sodo bikarbono, kis za vlaganje in limono.
Najprej segrejte pečico na 250 stopinj Celzija. V posodo dajte pet žličk sode bikarbone, zalijte z litrom vode in postavite v pečico za pol ure. Nato izključite pečico in pustite, da se ohladi. Trdovratna maščoba, ki je na rešetkah, na stenah pečice in na grelcih, se bo zmehčala.
Nato nalijte v plastenko z razpršilom kis in sok limone in ga popršite po pečici. Pustite delovati 20 minut, nato pa obrišite pečico s papirnatimi brisačami.
Po tem postopku bo vaša pečica zagotovo spet čista. Če pa je v njej zares trdovratna umazanija, pa postopek ponovite.