Odlični triki, ki poenostavijo pranje perila

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: M. L. | 26.8.2020
V prispevku smo zbrali zares uporabne in praktične nasvete, s katerimi bo vaše perilo bolj mehko, bolj čisto, brez madežev in dišeče- vse to s samo enim naravnim dodatkom.
Alkoholni kis mehča perilo. (foto: freepik.com)
Alkoholni kis mehča perilo. (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Govorimo o učinkovitosti alkoholnega kisa. Če ste ga že kdaj uporabljali pri pranju perila, potem veste, da je zelo uporaben in da ni bojazni, da bi oblačila navzela vonj po njem. To se ne zgodi, so pa oblačila po pranju veliko bolj čista, mehka in sveža.

Če ga še niste nikoli uporabili, pa vas mika, potem si le preberite njegove prednosti:

Uspešno odstranjuje madeže
Dovolj močan, da z njim odstranite madeže znoja, maščobe ali določenih živil. Pred pranjem madež prepojite s kisom, pustite pol ure, nato pa operite kot običajno.

Odpravlja neprijetne vonjave
Dodajte 100 ml alkoholnega kisa v dozirni prostor za mehčalec in odpravili boste neprijetne vonjave oblačil, zaves, posteljnine. S pomočjo kisa boste odpravili tudi močan vonj po česnu, znoju ali čem drugim.

Mehča oblačila
Z njim lahko zelo uspešno mehčate perilo in vam mehčalca ni več potrebno uporabljati. In brez skrbi, ni bojazni, da bi perilo navzelo vonj kisa. Dodajte k naslednjemu pranju pol decilitra alkoholnega kisa, dodajte še nekaj kapljic eteričnega olja sivke in vaše perilo bo mehko in prijetno dišeče.

Odpravlja madeže rje
Med najbolj trdovratne madeže spadajo madeži rje. Če se pojavijo na vaših oblačilih, nanje dodajte mešanico alkoholnega kisa in soli v enakem razmerju. Nanesite na madež, vtrite in pustite delovati vsaj eno uro, nato pa operite kot običajno.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.