Nekatera plastična embalaža, ki jo mnogi uporabljamo za shranjevanje živil, za zamrzovanje le teh, je lahko zelo škodljiva za naše zdravje, piše stil.kurir.rs.
Takšne embalaže strokovnjaki ves čas testirajo in opozarjajo, da so lahko zdravju škodljive. Mednje sodijo tudi embalaže od sladoleda, jogurtov in podobne embalaže, ki jih kupimo in v katerih že so določena živila. Prva težava se nahaja v tem, da so to embalaže za enkratno uporabo in se iz njih, ko jih naslednjič zamrznemo, pričnejo sproščati nezdravi delci in snovi.
Prav tako strokovnjaki odsvetujejo, da v embalažo od sladoleda date toplo živilo. Embalaža je namenjena zamrzovanju, če jo segrejete, se lahko sprostijo določene škodljive kemikalije. Enako velja za kislo hrano, tudi ta ne sodi v embalažo, ki je namenjena zamrzovanju, saj lahko pride do določene reakcije. Kisla hrana sodi v stekleno embalažo.
Plastične embalaže, v katerih kupimo hrano, niso primerne za daljše shranjevanje. Pogosto se dogaja, da plastika za enkratno uporabo spušča določene snovi v hrano, kar vpliva tudi na vonj in okus, seveda pa tudi na zdravje. Če jih že uporabljate, jih uporabite samo enkrat, nato pa zavrzite. Vedeti morate, da je takšna embalaža veliko bolj škodljiva za naše zdravje od plastičnih posodic, ki so namenjene prav shranjevanju živil. Slednje so narejene iz bolj kvalitetne in vzdržljive mase, ki nima primesi škodljivih snovi.