Pozor, teh živil nikoli ne bi smeli prati!

Nekatera živila, za katera je skoraj samoumevno, da jih operemo pod tekočo vodo, nikakor ne bi smeli, saj s tem povzročimo, da se množijo nevarne bakterije.
Kuhanih testenin ne spirajte z vodo. (foto: pexels.com)
Kuhanih testenin ne spirajte z vodo. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Nekatera živila pred uporabo vedno operemo in se niti ne zavedamo, da s tem lahko naredimo več škode kot koristi. Tako trdijo strokovnjaki in opozarjajo, da nikakor ne bi smeli pred kuhanjem ali pečenjem prati piščančjega mesa, piše stil.kurir.rs.

S tem, ko peremo surovo piščančje meso, se po vsej kuhinji širijo nevarne bakterije, ki se množijo na mesu. Te bakterije pa lahko povzročijo zdravstvene težave. Enako velja tudi za ribe. Pred pečenjem jih nikoli ne peremo, do suhega jih lahko obrišemo s papirnato brisačo.

Ko torej pripravljate meso za kuho ali peko, bodite previdni, da nevarnih bakterij, ki se še kako rade množijo, ne nanašate po nepotrebnem po vsej kuhinji. Ko meso pripravite in ko se kuha, pa nikar ne pozabite temeljito očistiti pulta oziroma prostora, kjer ste meso pripravljali. To velja tudi za nožiče, desko, ipd. pripomočke obrišite takoj, s tem preprečite razmnoževanje bakterij.

Tudi gob in šampinjonov ne peremo pod vodo
Če boste pod tekočo vodo čistili šampinjone ali gobe, ne boste naredili nič koristnega v stiku z vodo namreč ta živila izgubljajo oziroma spreminjajo kvaliteto okusa.

Izpiranje testenin
Še ena napaka pa je izpiranje testenin po kuhanju. Mnogi testenine, ko so kuhane, stresejo na cedilo, nato pa splaknejo pod tekočo vodo. A strokovnjaki so si enotni – ne počnite tega, vse kar boste naredili s tem je, da bistveno poslabšate okus testeninam.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.