Če imate tudi vi v kuhinji
aluminijasto folijo, če jo večkrat uporabljate, potem le preberite ta prispevek. Strokovnjaki namreč svarijo, da je lahko uporaba aluminijaste folije zelo zdravju škodljiva.
Najnovejše raziskave so pokazale, da je alu- folija škodljiva, če jo uporabljate pri kuhanju in peki ter jo segrevate skupaj z živili. Raziskave so pokazale, da se na tak način sprošča aluminij in prehaja direktno v hrano. Aluminij pa je lahko zdravju zelo škodljiv, povzroča lahko celo razvoj
Alzheimerjeve bolezni, opozarjajo strokovnjaki.
Večja kot je temperatura na kateri pečete hrano, ki ste jo zavili v alu folijo, večja je možnost, da bo aluminij prešel v živila in v vaše telo, pojasnjujejo strokovnjaki.
Aluminij lahko povzroči okvare možganov, prav tako pa je v večjih količinah lahko nevaren za zdravje kosti in srce ter ožilje. Povzroči lahko razvoj osteoporoze.
Če tudi vi alu folijo uporabljate pri kuhanju in peki, jo raje zamenjajte s papirjem za peko ali pa uporabljajte pekače, ki imajo pokrov.
Preberite še, katero živilo je tako nevarno, da lahko povzroči kar štiri vrste raka. Kliknite tukaj!