Privoščite si: Nepozabna avantura, ki jo boste želeli čim prej ponoviti

Na lepše > Potovanja in izleti | piše: Petra Logar | 16.12.2019
Naša nepozabna avantura se je pričela v petek in zaključila v nedeljo. Brez oklevanja lahko rečem, da spada med najboljša doživetja in zagotovo jo bomo ponovili. Čim prej!
Thermana Laško (foto: P. L.)
Thermana Laško (foto: P. L.)
Thermana Laško (foto: P. L.) Hotelska soba je bila topla, čista in zelo lepa. (foto: P. L.) Notranji bazeni pod kupolo. (foto: P. L.) Restavracija (P. L.) Nepozabno doživetje. (P. L.) Okusna hrana (P. L.) Restavracija pod kupolo (foto: P. L.) V bazenih boste uživali. (foto: p. L.) Bar pod kupolo (foto: P. L.) Thermana Laško (foto: P. L.) Večerni ogled Laškega in pet prazničnih točk. (foto: P. L.)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Že od nekdaj je v navadi naše družine, da si vsako leto enkrat do dvakrat privoščimo družinski vikend oddih v termah. Najprej z dvema otrokoma, kasneje s štirimi in sedaj spet samo še z dvema, starejša dva sta že samostojna, uživamo, se sproščamo in posvečamo drug drugemu. V teh letih smo obiskali že kar nekaj term, nad nekaterimi smo bili zelo navdušeni, nad drugimi malce manj.

Za vikend oddih letošnjega decembra smo izbrali Thermano Laško. Preden smo se odločili, smo pogledali njihovo spletno stran, kjer je vse razloženo. Otroka sta bila navdušena: »Poglejte, kakšna kupola! Pa tobogan je, bazen z valovi, tudi reko imajo in prehod iz notranjega v zunanji bazen! Jaaa, pojdimo v Thermano Laško,« sta si bila otroka enotna.

Naju z možem je seveda poleg bazenov zanimalo tudi ostalo. Pogledala sva si, kakšne savne imajo na razpolago, saj oba uživava v savnanju. Zanimalo naju je tudi, kako je videti hotelska soba, kaj vse je vključeno v ceno, če bi si privoščili decembrski vikend oddih pri njih. Pogledala sva ponudbo, ki vključuje pol penzion, torej samopostrežni zajtrk in večerjo. Na razpolago je tudi poln penzion, a ker radi raziščemo tudi kraj, kjer si privoščimo vikend oddih, ne želimo, da smo preveč časovno omejeni.

Ponudba, ki smo jo pregledali preko njihove spletne strani Thermana Laško, nas je prepričala in rezervirali smo si vikend sprostitve in polnega doživetja. Težko smo odštevali dni do odhoda!

Iz zasnežene Gorenjske smo se odpravili v petek zgodaj popoldne. Otroka sta bila na trnih: »Bomo šli najprej v bazene, kajne?« Seveda, še naveličala se bosta, vedno se in zadnjega dne se največkrat proti domu odpravimo že kar zgodaj.

Slabi dve urici vožnje in prispeli smo na cilj. Otroka sta bila navdušena že nad zunanjim videzom hotelskega kompleksa. »Vauuu, kako lepo!«

Parkirali smo pred vhodom in se odpravili do recepcije. Avla hotela je bila čudovito decembrsko okrašena in mogočna. »Kot v filmu,« mi je zašepetala 12-letnica in takoj naredila fotografijo.

Sprejel nas je prijazen receptor in nam vse razložil. Dobili smo številko sobe, kartico, s katero smo lahko pričeli koristiti njihove usluge. Opravili smo formalnosti, preparkirali avto na veliko brezplačno parkirišče poleg hotela in naša avantura se je končno pričela. Vstopili smo v dvigalo in se s širokimi nasmehi odpeljali do sobe.

Nismo dvomili, soba je bila čudovita. Čista, topla, urejena, z lepim pogledom na Savinjo.

Mož in 14-letnik sta seveda takoj pogledala, koliko programov na televiziji vidimo, midve s hčerko sva občudovali čisto in veliko kopalnico, razpakirali sva in zahtevali, da se čim prej odpravimo do bazenov.

Bazeni so bili pod nami. Kar je zares odlično in zelo priročno. Tisti, ki imate otroke, veste, zakaj. Pa tudi tisti, ki ste občutljivi in se hitro prehladite. Do bazenov ni potrebno po mrzlem zimskem zraku, niti ni potrebno nositi s seboj prtljage.

Oblekli smo se v kopalke, se zavili v mehke halje, ki smo jih dobili, obuli natikače in se odpravili do dvigala, ki nas je v minutki odpeljal do bazenov. V živo so bili še lepši, še večji! Otroka sta takoj stekla najprej do tobogana, midva pa sva sedla na ležalnik. Takoj sem opazila, da je na razpolago več kot dovolj ležalnikov, nikakor ni bojazni, da bi ostali brez. Opazila pa sem tudi, kako čisto je vse. Tako čistih bazenov še nismo videli. Zaposleni v Thermani Laško so dejansko pridni kot mravljice in ves čas skrbijo, da je gostom udobno.

Otroka sta uživala na bazenih, midva pa sva se odpravila raziskat svet savn. In spet popolno presenečenje. Čistoča na višku. Savne so velike, čiste, udobne. Na razpolago je dovolj savn, tako da lahko tudi kljub večjemu obisku uživate v svoji intimi. In spet dovolj čistih in udobnih ležalnikov za počitek. Na razpolago je ves čas topel čaj in voda. Da, tudi nad savnami sva bila z možem zelo navdušena. In presenečena že prvega dne – ponujali so gong terapijo, ki sva se je z veseljem udeležila. Po savnanju se je zares prilegla!

Prehitro je minil čas in odpravili smo se k večerji. Prijetno utrujeni smo bili in lačni kot volkovi. Na vhodu v restavracijo so nas prijazno pozdravili in ker smo bili tam prvič, tudi vse razložili. Večerja je bila samopostrežna, kar je odlično, če imate izbirčne otroke ali pa določeno dieto. Izbire pa toliko, kot je mi še nismo doživeli! Lahko potrdim, da je bilo na izbiro popolnoma vse, kar vam želodček poželi. Od okusnih predjedi, juh, glavnih jedi, solat, zelenjavnih prilog, vegetarijanskih jedi, morskih specialitet, raznih sladic … V restavraciji Thermani Laško se najde dober obrok za prav vsak okus. Hrana pa okusna! Zares okusna, domača, pripravljena z ljubeznijo, vam povem. Sama imam zelo rada zelenjavne in morske jedi in bila sem navdušena. Mož je užival v svojih mesnih jedeh, otroka pa sta seveda komaj čakala, da pridejo na vrsto sladice. A kaj, ko se je bilo tako težko odločiti med vsemi tistimi dobrotami.

Po večerji smo morali na počitek v hotelsko sobo. A ker so bazeni in savne v Thermani Laško ob petkih in sobotah odprti kar do 23. ure, nikakor nismo želeli zamuditi nočnega kopanja. Otroka sta odšla na bazene, midva z možem pa spet v savne.
»Potem pa si bomo pogledali film,« je dejal sin. Mislite, da nam je uspelo? Ob 23. uri smo prijetno utrujeni popadali v posteljo.

Bazeni, savne, številni programi in ogled Laškega
Najprej samopostrežni zajtrk. In spet pozitivno presenečenje. Toliko različnih jedi, toliko različnih napitkov! Ne pretiravam, povem vam, takšnega hotelskega zajtrka še nismo doživeli. S polnimi želodci dobrot smo se odpravili najprej malce na izlet. Ker smo bili v Laškem prvič, nas je zanimalo mestece. In imeli smo kaj videti!

Informacije smo dobili na recepciji, prijazna receptorka nam je povedala, kaj si lahko v Laškem ogledamo. Decembra in januarja imajo v Laškem drsališče. Seveda sta otroka želela tja in smo šli. Drsališče je brezplačno, izposoja drsalk pa en evro. Otroka sta drsala, midva z možem pa sva si privoščila okusno kuhano vino. Ko sta se naveličala, smo se še malce potepali po mestu, nato pa odšli nazaj do Thermane Laško.

Spet smo bili prijetno presenečeni, ko smo vstopili v bazene, vsako uro so izvajali programe za otroke, razgibalne in dihalne vaje, skratka polno zanimivega.

Ko sva z možem odšla v savne, naju je tudi tam čakal program. Vsako uro vas ob sobotah in nedeljah v savnah še dodatno razvajajo. Midva z možem sva se udeležila programa s snežnimi kroglami in eteričnimi olji, ki se je izvajal v Kristalni savni in bila navdušena, kaj pa drugega! Po koncu točke smo dobili še okusen domači bio čaj. Nepozabno doživetje.

V času kosila sva bila prepričana, da bomo bazene zapustili, se spet odpravili do mesta, nekaj malega pojedli in odšli nazaj še popoldan za nekaj uric. Pa sva se uštela! Otroka nista želela nikamor. »Zakaj bi kam hodili, če imamo tukaj vse,« sta vztrajala. Z možem sva se strinjala. Pod kupolo imajo bar, kjer lahko popijete kavico, točeno Laško pivo in ostalo pijačo, dobite sladoled, tortico. Imajo pa tudi restavracijo, kjer lahko pojeste kosilo. Saj vem, da se ponavljam, a spet smo bili zelo prijetno presenečeni. Izbire veliko: kosila, solatni bar, pice, hamburgerji. Pico, denimo, kuhar naredi pred vami in je zares zelo okusna. Tudi vsa ostala hrana, ki jo ponujajo, je okusna in cenovno zelo ugodna. Zato si lahko, če nimate polnega penziona, kosilo privoščite kar na bazenih pod kupolo.

Tudi sobotno popoldne je minilo prehitro, čas je bil za večerjo, kjer smo spet uživali v raznovrstnosti in vrhunskimi okusi. Po večerji pa smo se odpravili pogledat okrašeno Laško. Obiskali smo pet decembrskih točk, ki so jih pripravili in bili nad njimi zelo navdušeni. Posneli smo kup fotografij in se odlično zabavali. Zares lepo doživetje za vse, velike in majhne.

Po večernemu obisku Laškega pa so nas spet čakali bazeni in savne, kjer smo uživali do 23. ure.

Še en dan je pred nami – nedelja!
Četudi je potrebno hotelsko sobo zapustiti do 11. ure dopoldan, pa to ne pomeni, da je takrat čas za odhod. No, midva sva bila prepričana, da bosta imela otroka dovolj in se bomo počasi odpravili proti domu. Niti slučajno. Niti slišati nista hotela. Pa smo se najprej odjavili, nato pa dobili nove brisače in zapestnice, s katerimi smo lahko še vedno koristili tako savne kot tudi bazene, dokler smo želeli. Midva z možem sva se še zadnjič odpravila v savne, otroka pa na bazene pod kupolo. Tokrat sta imela srečo, v programu za otroke sta zadela dve nagradi – sladoled in tortico. Pa je bilo spet veselje.

Kosilo smo si privoščili kar v restavraciji pod kupolo, sedaj smo že vedeli, da je hrana zelo okusna in cenovno sprejemljiva, nato pa spet kopanje in savnanje.

Nikakor se nismo mogli posloviti od tega zares čudovitega oddiha. Otroka se kar nista in nista naveličala in sploh nista želela domov. Oh, tudi midva z možem bi še kar ostala in se razvajala v savnah.

»Kam gremo pa naslednjič,« sem vprašala otroka, ko smo se v večernih urah vozili proti domu. »V Thermano Laško,« sta odgovorila v en glas. Midva z možem sva se spogledala in prikimala. Seveda, zakaj pa ne, tako lepega vikenda že dolgo nismo doživeli. »Prava avantura,« je šepnila hči, ko sem ji zaželela lahko noč doma v njeni sobici.

Bilo je res nepozabno. Moram izpostaviti čistočo tako v hotelu, kot v savnah in na bazenih. Prav tako izpostavljam prijaznost osebja, pestrost programov in okusne ter vrhunske jedi. Če še niste obiskali Thermane Laško, potem pojdite, privoščite si, ker si zaslužite takšno doživetje. Sedaj decembra vas bodo še posebej razvajali! Pohitite in si rezervirajte nepozabni oddih. Priporočam ga vsem, družinam z majhnimi otroki, z večjimi otroki, mladim parom, pa tudi vsem starejšim. Pri njih se bo prav vsak, v vsakem življenjskem obdobju počutil dobrodošlo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

Astro napoved: Kaj vas čaka ta teden (15.4. - 21.4.2024)?

Začetek tedna bo obarvan z energijo Sonca v znamenju ov...

BALDRIJAN: zmanjšuje tesnobo, pomirja, lajša bolečine, deluje proti nespečnosti...

Baldrijan (znanstveno Valeriana officinalis), se zaradi...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

MojaLeta darilo – nagrajenke meseca marca

V preteklem mesecu ste se potegovali za tri prekrasna d...

Z umetno inteligenco napovedali Alzheimerjevo bolezen 7 let prej in 72% natančnostjo

Znanstveniki so opravili novo raziskavo, pri kateri so ...

Privabite pomlad v svoj dom!

Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prv...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.